I det fredete fiskeværet Sør-Gjæslingan på Namdalskysten kan du overnatte i rorbu og oppleve ekte kystkultur i sjarmerende omgivelser.

Fiskeværet Sør-Gjæslingan

Sør-Gjæslingan på Namdalskysten er en del av Kystriksveien mellom Steinkjer og Bodø – kalt verdens vakreste turistveg. Fiskeværet består av ca. 80 øyer, holmer og skjær som ligger ut mot havstykket Folla, fem mil sørvest for Rørvik. I sin tid var dette et av de største og viktigste fiskeværene sør for Lofoten, og flere tusen fiskere var samlet her i sesongen. Sør-Gjæslingan ble fredet som nasjonalt kulturmiljø av Kongen i statsråd i oktober 2010.

Fredet ferieparadis

Idag er det fredete fiskeværet for et ferieparadis å regne. Her kan du virkelig roe ned i autentiske omgivelser, overnatte i ei sjarmerende rorbu, eller i selveste væreier-boligen, og utforske livet slik det var i den tida Lofotfisket var hovednæringen for folket på Namdalskysten.

En rekke minnesmerker fra den gang fiskeværet var aktivt er fortsatt bevart, og er med på å gi været karakter og sjarm; fiskehjell, fiskemottak, væreeierbolig med kontor og butikk, fiskarheim, salteri og trandamperi – for å nevne noe.

Sør-Gjæslingan er tilgjengelig med offentlig rutebåt både fra Namsos og Rørvik.

Les mer om transport til fiskeværet Sør-Gjæslingan og hvordan du kan booke overnatting, på kystriksveien.no.

Museet Midt

Museet Midt, ved kystkultursenteret Norveg i Rørvik, har i dag ansvaret for store deler av Sør-Gjæslingan. På Norveg sine sider finner du mer informasjon om de ulike opplevelsene du kan ha på rorbuferie på Sør-Gjæslingan.

 

Du vil kanskje også like