Trondheim har mange aktiviteter for barn, som lekeland, parker og museer. Her får du tips til steder og opplevelser som ungene liker.

Ringve Musikkmuseum

Ringve Musikkmuseum er et museum som tar de yngste på alvor, med tilrettelagte opplegg for både barnehager, grunnskole/SFO og barnebursdager. Ungene får se og høre mange spennende instrumenter, lage instrumenter selv og har i tillegg stor plass å boltre seg på utendørs.

Hver sommer har museet et eget sommerprogram, Barnas Ringve, med instrumentverksted og egne omvisninger for barn.

Vitensenteret

Utfordre nysgjerrige barn til å lære og utforske mer på Vitensenteret. Besøk 360-kinoen og planetariumet for en annerledes opplevelse. Her finnes det mange forskjellige aktiviteter tilpasset de ulike sesongene. Se nettsiden vitensenteret.com.

Lekeland

Leos Lekeland er favoritten til de minste, og slipper du poden din løs her, må du forvente at det blir vanskelig å få henne ut igjen. Flere etasjer med alt fra hengebroer og lekerom til kafe gjør at tida går fort for de minste, og da har de voksne det fint, de også.

Kaptein GulliX lekepark med mange opplevelser, ligger i første etasje på Sirkus Shopping. Her kan du leke, slappe av, spise og ha det gøy. Kaptein GulliX har sjørøverskute, kino, spiralsklie og et eget område for de aller minste. Lekelandet passer best for barn opp til 10 år.

Rush Trampolinepark ligger på Tiller, ca 15 min fra Trondheim sentrum. Her kan alle fra 4 år og oppover hoppe på store trampoliner på gulv og vegg, kaste seg i skumgroper, spille basket- eller kanonball eller være med i gladiatorkamp!

Sverresborg Trøndelag Folkemuseum

På sommeren har Sverresborg museum fast dagsprogram med en rekke spennende tilbud. Hils på geitene, kua og kalven, grisene, hønene, og de søte små kaninene. Og oppe på borgen beiter sauene.

Parker med aktiviteter for de minste

Rundt om i Trondheim sentrum ligger det flere parker som har lekeapparater  og gressplener som egner seg til ballspill.

Ilaparken – park i bydelen Ila, som har lekeapparater, musikkpaviljong og ballplass. Islagt skøytebane om vinteren.

Marinen – park som ligger i umiddelbar nærhet til Nidarosdomen og Nidelva, ikke langt fra gamlebyen Bakklandet. Her er det store gressflater som egner seg godt til ballspill og frisbeekasting. Her finner dere også en sklie

Ladeparken / Sirkusparken – En av Trondheims største og nyeste parker, med mange lekeapparater, stier og sittegrupper. Kåret til Norges beste uterom i 2013.

Du vil kanskje også like