Olavsfest, Trøndersk Matfestival og Bryggerifestivalen arrangeres i Trondheim i månedsskiftet juli/august, og byr på førsteklasses kultur- og matopplevelser.

Olavsfest i Trondheim, 28. juli – 3. august

Olavsfest er en uke i månedsskiftet juli/august fylt av fest og folkeliv, av kvalitetskonserter og samtaler, av pilegrimsvandringer og gudstjenesteliv, av kultur­uttrykk med farge og smak, rytme og stillhet, til glede og ettertanke – kort sagt, opplevelser som berører

Mye handler om, og foregår i, og rundt, Nidarosdomen. Men hele byen tas i bruk, og skaper en folkefest og en stemning få andre festivalbyer kan by på.

Programmet er alltid imponerende, med konserter, foredrag, markeder og andre tilstelninger.

Olavsmarked

I århundrer har pilegrimer kommet til Trondheim og Nidaros. Omkring pilegrimsmålet, katedralen, kunne pilegrimene handle varer fra kjøpmenn som samlet seg med sine salgsboder. Her kunne de få kjøpt håndverksvarer av høy kvalitet. Olavsfest tar vare på denne tradisjonen og skal under festivalen fylle området rundt Nidarosdomen med salgsboder, kultur og opplevelser.

Markedet foregår i området i, og rundt, Erkebispegården ved Nidarosdomen. I salgsbodene demonstreres ulike typer håndverk, og du kan prøve ut ulike teknikker selv, og kjøpe med deg varer hjem. Her finner du aktiviteter for hele familien.

Trondheim_Nidarosdomen under Olavsfestdagene_Foto: Olavsfestdagene

Program og billetter

Se oppdatert program for Olavsfest. Billetter legges ut på Ticketmaster.no når nye artister og programposter lanseres.

Trøndersk Matfestival i Trondheim, 1. – 3. august

Trøndersk Matfestival er Norges største lokalmatfestival og arrangeres i Trondheim 1.-3. august 2019.

150 utstillere kommer fra både Trøndelag og omlandet rundt. Her finnes alt fra hav til høgfjell, det beste av lokalmat og matspesialiteter fra regionen.  Matfestivalen har også over 20 gratis barneaktiviteter, samt kurs og sceneaktiviteter.

Se mer på Trøndersk Matfestivals nettsider.

Bryggerifestivalen. Foto: Oi! Trøndersk mat og drikke

Bryggerifestivalen i Trondheim, 1.- 3. august

En festival for spesialøl og håndbrygget øl som arrangeres samtidig med Trøndersk Matfestival.

Koblingen mellom øl og mat står sterkt, og 20 bryggerier kommer med sine beste brygg. Trøndelag er en meget sterk region på dette feltet, med mange små og sterke mikrobryggerier.

Fra Trøndelag deltar flere kjente håndverksbryggerier, og i tillegg deltar nasjonale spesialølprodusenter. Her kan du smake på et uhorvelig antall ølsorter – og lære mer om øl og mat.

NM i øl og mat for hjemmebryggere arrangeres også under Bryggerifestivalen i Trondheim.

Du vil kanskje også like