Reiser du til til Oppdal, reiser du dit hvor folk og fjell lever sammen.

I Oppdal er vinteren er et høydepunkt. Her kan du få førstespor i dyp puddersnø, finne flytfølelsen i alpinbakkene eller kjenne på skigleden i langrennssporet. Ofte trenger man verken gå langt eller hoppe høyt for de beste opplevelsene. Uansett tur – i Oppdal henger endorfinene løst i fjellufta.

Et av Norges beste boltreområde for ski venter på deg!

For den aktive!

Oppdal skisenter

Pudder i barten, cruisekjøring på carvingski eller lek i terrengparken? Det er lett å la seg friste i Oppdal Skisenter – et av Norges største alpinanlegg, over fire fjell. Alle over 1000 meter.

Moskussafari på truger

Bli med på en rå og uforglemmelig opplevelse i moskusens rike; Dovrefjell – Sunndalsfjella nasjonalpark. Moskusen på Dovrefjell er de eneste i sitt slag i Norge, og guidene i Oppdal Safari tar deg trygt med til de majestetiske dyrene på truger eller i hundeslede.

Oppdal zipline-park

Oppdal Zipline-park har åtte forskjellige taubaner som blant annet gir deg luftige svev 40 meter over elva Driva! Her får man både sug i magen og litt tid å nyte den vakre utsikten parken har å by på. Alle får tildelt en klatresele, sikkerhetsutstyr og blir gitt nødvendig undervisning før turen, så du behøver ingen forkunnskaper for å bli med på moroa!

Langrenn i Oppdal

De gjestfrie Oppdalsfjella strekker seg fra Dovrefjell i sør, til Trollheimen i nord. Her venter 200 km med skiløyper, for både milslukeren og barnefamilien. Det er fjell, det er snø og det er uberørt natur. Spenn på deg skia og opplev Oppdal fra skisporet du også!

Sjekk skisporet.no før du legger ut på tur.

Topptur med Randonee-ski

Det handler om å leke seg i naturen – og i Oppdal har vi fjelltopper til alle. Det er har nesten blitt en folkesport på lik linje med langrenn å bestige topper med randoski, og her gir vi deg nærmest en køfri-garanti i Oppdalsfjella. Gjør deg klar til å erobre et helt unikt toppturterreng.

En helg i Trollheimen

Ønsker du ei helg med fred og ro i frisk fjelluft? En helg der du kan koble ut butikkturer, sosiale medier og bilstøy? Da anbefaler vi Storlidalen, hvor veien slutter, og alt begynner… Innerst inne i denne dalen ligger for mange definisjonene av et fjellparadis; oppkjørte langrennspor og høye fjell som inviterer til randoturer. Her kan du overnatte på TT-hytta Bårdsgarden, eller på gjestegårdene Bortistu Gjestegard og Storli Gard, hvor gardshistorien fortsatt sitter igjen i veggene.

For deg som trives best inne

Curling

Oppdal Curlingklubbs ”Introduksjon til curling” er en populær opplevelse for grupper som vil oppleve noe nytt og spennende. Det kan være firma, skoleklasser, vennegjenger, familier, bursdager e.l. Under introduksjonen får dere nødvendig instruksjon og selvsagt legges det opp til en spennende konkurranse. Her er det garanti for en morsom opplevelse – sammen.

Badeland og Oppdal kulturhus

Oppdal skal ikke skryte på seg sol og puddersnø hele vinteren, men det finnes alternativer når nordvesten herjer. Da trekker selv fjellfolket innendørs, og helst til Oppdal Kulturhus og badeland!

Shopping

En helg i Oppdal trenger ikke tilbringes med ski på beina. Oppdal er noe så sjeldent som en innlandskommune i vekst, noe som speiler seg i dagens sentrum. På nyåret står Domus ferdig utbygd med gamle og nye butikker, Siva-bygget midt i sentrum er innflytningsklar med nye butikker og kafé. I tillegg har Oppdal fortsatt sine små unike nisjebutikker. Joda, det går fort å fylle opp handleposene i Oppdal.

Matopplevelser i Oppdal

Oppdal har vært vertskap og turistbygd i over hundre år, men det er først og fremst en landbrukskommune med stolte matprodustenter som er bærebjelken i bygda. Noe som viser seg på menyen på bygdas spisesteder, der foredling av lokal mat står sterkt.