I Namdalen finner du kystkulturlandskap og norske høyfjell. Fjellområdene i Indre Namdal er mektige og vakre. Namsen er et paradis for laksefiskere, og Grong er et yndet fritidssted både sommer og vinter.

Førsteklasses fiskeopplevelser

Ønsker du fast grunn under beina, finnes det mange flotte fiskevann med god fangst både sommer og vinter. Havfiske er også en stor opplevelse. Flere steder er det mulig å leie båt med egen skipper, så du fullt og helt kan overgi deg til øyeblikket.

Namdalen er viden kjent for gode lakseelver, med Namsen som den mest fiskerike. Den er kjent som en av landets beste lakseelver til alle tider, men også som historisk transportveg for enorme mengder tømmer som fløtes ned til sagbrukene i Namsos.

Flere småelver innbyr også til spennende kamper mellom fiskere og sprelske lakser. I Namsen Laksakvarium i Grong kan du se laks og ørret på nært hold, et fascinerende syn.

Flotte naturområder

I Namdalsregionen ligger hele tre nasjonalparker du kan boltre deg i: Børgefjell nasjonalpark, Lierne nasjonalpark og Blåfjella-Skjækerfjella nasjonalpark. Ryktene om flotte vandremuligheter og fiskevann har ført mang en friluftsentusiast til de mektige naturområdene som byr på fantastiske naturopplevelser hele året.

Kveldsutsikt i Børgefjell nasjonalpark. Foto: Bernartwood / trondelag.com

Aktiviteter

Namdalsregionen egner seg godt til sykling og vandring, og det er etablert et stort antall ferdigmerkede løyper med ulik vanskelighetsgrad. Området er også fullt av jaktbart småvilt og storvilt. Men regionen er også mye mer enn jakt og fiske. Noe av det du bør få med deg er revyfestivalen på Høylandet, fantastiske alpinbakker i Grong, foto- elg- eller bjørnesafari i Lierne og den spennende Namsskogan Familiepark. I familieparken kan du se ulike rovdyr som bjørn, gaupe og ulv. Der kan du også fly over vannet fra «Tøffingtårnet», kjøre «Kræsjbåter», grave gull eller bli med inn i rockeheksa Rebella Hex’ skumle verden.

På geologiøya Leka kan du gå en egen geologiløype. Aktiviteter som rafting, bruhopping og ørne- og selsafari på kysten fascinerer også mange. Utallige holmer og øyer skaper skjold mot storhavet og gjør området ideelt for padleturer i havkajakk. Namdalskysten er for øvrig svært godt egnet for vrakdykking.

Leka i Namdalsregionen. Foto: Steinar Johansen /trondelag.com

Kultur på sitt beste

Kystkulturen formidles flere steder langs Namdalskysten. I Rørvik ligger Norveg – Senter for kystkultur og kystnæring. Det gamle fiskeværet Sør-Gjæslingan var i sin tid et av de største fiskeværene sør for Lofoten. I dag er fiskeværet et av kystens mest særpregede overnattingssteder.

Regionhovedstaden Namsos som ble totalt utslettet av tyske bombefly i 1940, fremstår nå i etterkrigstidens gjenreisningsarkitektur, og er for de fleste kjent for sin musikktradisjon. Her ble Trønderrocken født, og flere av landets fremste artister gjennom de siste 40 år kommer fra byen. Rock City – opplevelsessenteret for trønderrock – åpnet her i 2011.

Namdalsmuseet og Norsk Sagbruksmuseum ligger også i Namsos. Sagbruksmuseet har bevart Spillum Dampsag & Høvleri som en tidsboble som tar deg tilbake til slutten av 1800-tallet.

Finn og bestill overnatting i Namdalen

Skal du overnatte på Namdalen har du mange muligheter å velge blant. Her finner du alt fra de store hotellkjedene via frittstående og hjemmekoselige hoteller til hytter og leiligheter.

Aktiviteter i Namdalen

Andre reisemål i Trøndelag