Namdalen strekker seg over et stort naturområde nord i Trøndelag, med hele tre nasjonalparker du kan utforske: Børgefjell, Lierne og Blåfjella-Skjækerfjella nasjonalpark. Lengst nord ved kysten finner vi også den verdensarvlistede geologiøya Leka med sitt særpregede uttrykk som lokker til utforsking.

Fantastisk Villmark

Namdalen strekker seg over et stort naturområde nord i Trøndelag, med hele tre nasjonalparker du kan utforske: Børgefjell, Lierne og Blåfjella-Skjækerfjella nasjonalpark. Lengst nord ved kysten finner vi også øya Leka, som ble kåret til Norges Geologiske Nasjonalmonument i 2010. Leka er en av seks kommuner som er en del av Trollfjell UNESCO Global Geopark (de andre kommunene i geoparken er Bindal, Sømna, Brønnøy, Vega og Vevelstad). Denne statusen ble tildelt i 2019, på bakgrunn av at hele området har en spennende og spesiell natur- og kulturhistorie og geologi av internasjonal verdi.

Leka i Namdalsregionen. Foto: Steinar Johansen /trondelag.com
Leka i Namdalsregionen. Foto: Steinar Johansen

Aktiviteter for enhver

Det mangler ikke på spennende og aktive naturopplevelser i Namdalen. Både verdenskjente klatreruter, padling, vandring, fiske, ski og sykkel er populære aktiviteter for fastboende og besøkende som elsker å leve i ett med naturen. Også dyra har en naturlig plass, og du kan oppleve både ørn, elg og spor etter bjørn på unike guidede safariturer, fritt i vill natur eller i koselige besøksfasiliteter på Namsskogan Familiepark.

Kveldsutsikt i Børgefjell nasjonalpark. Foto: Bernartwood / trondelag.com
Kveldsutsikt i Børgefjell nasjonalpark. Foto: Bernartwood / trondelag.com

Lokal mat og opplevelser

Lokalmatproduksjon har fått et stadig større fokus i Namdalen, og under de siste utgavene av den årlige matfestivalen i Trondheim, har Namdalen hatt den største standen med flest matprodusenter. Med sine berømte lakseelver er det mange muligheter både å nyte fantastisk fersk fisk, og samtidig få en unik overnattingsopplevelse ved et besøk hos Namsen Salmon & Train Experience eller på Namsentunet.

Finn og bestill overnatting i Namdalen

Skal du overnatte i Namdalen har du mange muligheter. Her finner du alt fra de store hotellkjedene til lokale hjemmekoselige hoteller, samt hytter og leiligheter.

Aktiviteter i Namdalen

Andre reisemål i Trøndelag