Opplev trøndersk kystkultur på Museet Kystens Arv

Opplev trøndersk kystkultur på Museet Kystens Arv

Opplev Museet Kystens Arv i vinterferien.

Omvisninger, vandreteater, barneaktiviteter og spennende utstillinger.

Aktiviteter for barn

I familieutstillinga kan barna leke i lekebrygga, kle seg ut, krype i tunnel «under havet» og spille museumsspill. Museet har en egen tegnekrok og en spennende ny rebusløype. Vandreteateret «Jakob Aasan» passer også fint til barn.

Omvisning og vandreteater

Tirsdag og torsdag i vinterferieuka kan du bli med på omvisning med formidler Per. Bli med på en unik mulighet til å få høre mer om kystkulturen. Vandreteateret «Jakob Aasan» spilles også på tirsdag og torsdag. Jakob er storfeskar, storseglar, storlygar og medmenneske, og han har mye på hjertet. Bli med på en vandring utenom det vanlige.

 

Utstillinger

Familieutstillinga «Båt og bærekraft» byr på en reise gjennom kystkulturen i Trøndelag. Opplev historien om kystfolket og levesett langs kysten med den spennende «settekassen» med fiskeutstyr. Se modellbåter og ullsegl fra 1700-tallet. Ta med ungene til leikebrygga eller se filmene om båtbygging og segling. I Båthallen finner du utvalgte trebåter fra Sunnmøre til Rana. Miljøutstillinga «Håp for Havet» er dagsaktuell om plast og mikroplast som ødelegge verdenshavene. Den nyeste salgsutstillinga er «Symfoni» med fotokunst av fotograf Wenche Dahle. Det står ved siden av «Årets båt» som viser klinkbåttradisjonen på Island med en ekte islandsk båt i rommet..

 

«Levende museum» - en feiring av UNESCOs anerkjennelse av klinkbåttradisjon!

Opplev ekte håndverk i Banksalen på Kystens Arv. Båtlaget Nidaros skal sy nye segl på dugnad i vinter og du kan som besøkende selv se på hvordan dette gjøres. Segla er til båten «Nidaros» som har hovedbase i Trondheim, og fast vinteropplag i naust på museet. Båten er en åfjordsbåt med veng, på størrelse med en fembøring, rigga med råsegl. Det skal syes nytt storsegl på ca 6,5 x 7 meter, i linduk, og toppsegl på 2 x 4 meter i bomull. Ta turen innom Banksalen hvor 8-10 personer vil være i full sving med dette arbeidet. De svarer gjerne på spørsmål.

 

MUSEET KYSTENS ARV

Lørdag 19.- søndag 27. februar

Tirsdag, onsdag og fredag kl. 11.00-15.00

Torsdag, lørdag og søndag kl. 11.00-17.00

 

Les mer her! 

...

Den perfekte dagsturen!

Opplev Kystens Arv, et båtmuseum i vakre omgivelser, et pusterom i hverdagen. To etasjer med utstillinger om båter, folk ved sjøen, lofotfisket, segling, båtbygging – og om plasten i havet. Se ekte båtbyggere i aksjon. Ta deg en pause i vårt lyse og trivelige spiseri «Flo & Fjæra».     

 

LEVENDE MUSEUM

På Museet Kystens Arv er kystkulturen levende. Barna kommer ikke til å kjede seg! Barna kan boltre seg i den nye lekebrygga inne i hovedutstillinga, Et stort og spennende uteområde med grillmuligheter i eget bålhus ved sjøen står åpent hele året hvor barn og voksne kan spise medbrakt.

 

FLERE DAGSAKTUELLE UTSTILLINGER

Miljøutstillingen «Håp for Havet» er dagsaktuell: vil plast og mikroplast ødelegge verdenshavene – og hva kan vi gjøre for å unngå det? For det enkelte mennesket er havet uendelig stort, men kan vi bruke havet som søppelkasse?  I utstillinga «Lofotfarerne» får du høre den utrolige historien om folket som segla nordover, udødeliggjort i Johan Bojers roman «Den siste viking.» Opplev også utstillinga om Island, deres kulturlandskap, båtbygging, strikking og historie. Museet har nemlig utstilt den sjeldne islandske båten «Sendlingur.»

 

BÅTBYGGERIET

Båtbyggeriet er noe helt for seg selv! Her bygges det båter på samme måten som for over 1000 år siden. Kjenn dufta av tjære og nyhøvla spon. Se båtbyggerne i aksjon med høvel, øks, kniv og klinkhammer. Hold deg for ørene når de klinker det ene bordet sammen med det andre. De har bygd over 270 båter til nå og vunnet en rekke priser for sitt viktige arbeid. Opplev kunnskapen våre båtbyggere gjerne deler med deg. Bestill gjerne en omvisning.

 

BÅTHALLEN

I båthallen finner du utvalgte trebåter fra Sunnmøre til Rana. Det første du møter er den langstrakte og majestetiske kongesjaluppen som førte Kong Oscar II i land i Trondheim på 1800-tallet. Romanfiguren fra «Den siste viking» av Johan Bojer, «Jakob med litjfoten», var å finne på den andre siden av den sosiale skalaen. Figuren var bygd på en ekte person som het Jakob Åsan. Hør mer om hans utrolige liv hvor også båten hans har funnet sin naturlige plass i utstillingen. Har du lyst til å se en farlig båt, må du også se innom læstabåten « Havhesten» som har forlist 3 ganger på Trondheimsfjorden.

 

ET GODT KJØKKEN

Museet har eget spiseri!  Spiseriet Flo & Fjæra byr på gode smaker til både barn og voksne. Nyt en bedre middag, fristende smørbrød eller litt fersk bakst. Hva med en god kopp kaffe eller te mens du ser utover den rolige strømmende Prestelva? Spiseriet har ofte buffet på søndager. Følg med på Flo & Fjæras egne sider på facebook for arrangement, åpningstidspunkt og meny.

 

MUSEUMSBUTIKKEN

Museumsbutikken har et flott utvalg av produkter for alle aldre og til ulike priser. Den har blant annet temaaktuelle bøker, interiør- og gaveartikler, postkort, tekstiler og mye for barn.  Lokale produkter som en egen smykkekolleksjon fra det lokale smykkeverkstedet, hjemmestrikkede gensere og bamser, egendesign på kort og plakater laget av en lokal designer og bøker skrevet av lokale forfattere. Butikken følger museets åpningstider og er åpen for alle også uten inngangsbillett.

 

FAMILIEUTSTILLING

Utstillinga «Båt og bærekraft» gir opplevelse både på bakken og i lufta. Opplev ei kystkulturutstilling om den tida da båtene var det naturligste av alt. Båten var det selvsagte bindeleddet mellom sjøen og maten på bordet, mellom fiskerlivet der ute og de der heime. Båten og folka ved sjøen hørte sammen. Bli med på en reise gjennom kystkulturen i Trøndelag. Opplev den spennende «settekassen» med fiskeutstyr. Hvordan lages et fiskegarn egentlig? Ta med ungene til leikebrygga eller se filmene om båtbygging og segling. Kanskje du vil se det sjeldne ullseglet fra 1700-tallet før du studerer de mange modellbåtene i utstillinga.

 

KJENN AT DU LEVER

På det sørvendte museet kan du virkelig kjenne at du lever! Her er skiftende vær ute, men godt og varmt inne.

 

Pris
Tidspunkt
Fasiliteter
TypePrisKommentar
Honnør/student110,00 Pr. person
Barn u 15 år0,00 GratisChildren (accompanied by an adult)
Voksen130,00 Pr. personAdults
UkedagerPeriodeTidBeliggenhet
tirsdag, onsdag, torsdag, fredag01.01.2021
31.12.2021
11:00
15:00
Museet Kystens Arv
lørdag, søndag01.01.2021
31.12.2021
11:00
16:00
Museet Kystens Arv
 • Aktiviteter
  • Barneaktiviteter
  • Friluftscene
  • Roturer
  • Utstilling
 • Camping og hytte
  • Toalett
 • Generelle fasiliteter
  • Café/cafeteria
  • Parkering for buss og lastebil
  • Parkeringsplass
  • Restaurant
  • Serveringstilbud
 • Handikap
  • Handikaptoalett
 • Museum, gallerier og kunsthåndtverk
  • Faste utstillinger
  • Håndverk
  • Museumsbutikk
  • Omvisning i åpningstiden
  • Skiftende utstillinger
 • Natur og terreng
  • Kystområde
 • Språk
  • Engelsk
  • Norsk