Bare noen få steder i verden kan du se de mektige moskusene på nært hold. Derfor er moskussafari på Dovrefjell svært eksklusivt. Se hva du kan oppleve på de guidede safariturene, som går nesten hver dag hele sommeren.

Møtet med moskusen

Med moskusen på nært hold blir du fort ydmyk og bergtatt. En flokk på 11-12 dyr står samlet og spiser, bare 200 meter nedenfor der du og resten av gruppen har posisjonert dere. Stemningen er nærmest høytidelig og det klikker og summer i kameraer. En kikkert gir hver enkelt et «nærmøte» med de mektige dyrene, før den med et stort smil sendes videre til nestemann.

Det speides etter Moskus på Dovre ved Oppdal i Trøndelag, Foto: Sigbjørn Frengen

Forberedelser til moskussafari

En guidet moskussafari tar cirka 5 timer, men før den tid gjøres det gode forberedelser. Utgangspunktet er ofte Oppdal jernbanestasjon, eller Kongsvold Fjeldstue, hvor dere får informasjon om Dovrefjell-Sunndalsfjella nasjonalpark og moskusen. Moskusen kan bli opptil 400 kilo og løpe i 60 km/t, så informasjon om hvordan du skal oppføre deg i nærheten av dyrene er sentralt.

Stabil bestand av moskus

Dovrefjell-Sunndalsfjella Nasjonalpark er det eneste stedet i Norge, og et av få steder i verden, hvor du kan være med på guidet moskussafari. Det finnes i overkant av 200 moskuser på Dovrefjell, og nærmere 150 av dem beiter vest for Drivdalen og i de frodige liene ned mot elva Driva i Oppdal kommune. Bestanden er en av veldig få som øker i antall.

Les mer om Moskussafari på Dovrefjell i regi av Oppdal Safari.

Les mer om Moskussafari på Dovrefjell i regi av Kongsvold Fjeldstue.

Du vil kanskje også like