Open menu
Austråttborgen - historie gjennom 1000 år
©Ronny Danielsen

Austråttborgen - historie gjennom 1000 år

Kilde: Kystnorge AS

Austrått er en europeisk kulturskatt og en perle i Ørland kommune i Trøndelag. Borgen er åpen for publikum i sommerhalvåret, da historien formidles og detaljene levendegjøres av deres dyktige guider.

Austrått er blant Norges eldste herregårder og et mektig kulturminne fra middelalderen og tidlig nytid. Borgen ligger vakkert og strategisk til ved innløpet av Trondheimsfjorden. I dette fruktbare landskapet med både jordbruks- og havbruksressurser vokste maktsenteret Austrått frem. Her har det bodd både sterke vikinge-høvdinger og medlemmer av den høyeste adel i Norge. Mest kjent er kanskje Ingerd Ottesdatter (Fru Inger) til Austrått, som var gift med ridder og rikshovmester Niels Henrikssøn. Fru Inger var en av de mest markante personer i Norge i reformasjonstiden.

Austrått forvaltes i dag av Statsbygg og Nordenfjeldske Kunstindustrimuseum. Borgen er åpen hver dag på sommeren og etter avtale resten av året. 

Omvisning utenfor sesong må bestilles, og har egne priser. Maks antall deltakere per gruppe er 40. Ta kontakt per telefon eller e-post. Bestillinger bør meldes inn minst 5 virkedager før besøksdato. Ved eventuelle endringer nærmere enn 5 dager før, faktureres for opprinnelig antall gjester.

For mer info se: nkim.no/austratt

Kort film ved Alexander Tinnen

Ta turen til Austråttborgen lørdag og søndag 23. og 24. november. Da vil det bli marked, omvisninger, åpen cafe, musikk og aktiviteter for barna. Velkommen!

 

 

Pris
Fasiliteter
TypePrisKommentar
Barn0,00 Billetteri følge med voksne
Voksen100,00 Billetter
Honnør/student80,00 Billetter
 • Museum, gallerier og kunsthåndtverk
  • Historie
  • Kulturhistorie
  • Lokalhistorie
  • Malerier
  • Omvisning etter avtale
  • Omvisning i åpningstiden

Sjekk ut steder i nærheten