Midt i Norge ligger et område som har fått noe helt unikt fra naturen. Noe helt eget med jordsmonn, klima og havstrømmer. Fra mildt, fuktig kystlandskap til kjølig, tørr vidde og fjell. Lange, lyse sommernetter.

Gjennom generasjoner har man dyrket, sanket og lært hva jorda og sjøen vil gi tilbake. Her finnes kanskje verdens beste lokasjoner for sjøkreps, krabbe, kamskjell og blåskjell. Fisk og sjømat sendes ut til hele verden. Herfra kommer frilandsgris og soppgris, kylling, villsau og økologisk storfe. Her er grønnsaker, bær og vilt. Alt du kan tenke deg fra hav til høgfjell.

Her finner du råvarer i verdensklasse og stolte mattradisjoner, og over 200 produsenter av mat- og drikkespesialiteter, side om side med foredling i større skala. I Norge omtales Trøndelag som et matsentrum, blant annet som foregangsfylke på økologisk melk og kjøtt. Kokker og restauranter er stolte av råvarene og bruker dem på nye måter.

Trøndelag smykker seg med flere kokker og restauranter i verdensklasse, og for den med nysgjerrig gane er det tett mellom høydepunktene.

Mat i sentrum

At maten spiller en viktig rolle for mange i Trøndelag, merkes godt for de som besøker regionen. Mat- opplevelsene står i kø – enten det er restaurantbesøk, gårdsmatsutsalg eller overnatting. Matopplevelsene er ofte det som gir reisen det lille ekstra, og som skiller Trøndelag fra andre steder. Enten du drar på lokalmatsafari på Røros, en sykkeltur mellom gårdsmatutsalgene på Den Gyldne Omvei, eller overnatting i fyrtårn med piknikkurv, skreifestival eller krabbefiske – matopplevelsene står i kø.