Trøndelag kan med rette kalles en matregion, med et stort antall av både lokale matprodusenter og restauranter av høy kvalitet.

Mat blir stadig en viktigere del av reiseopplevelsen, og vi gir deg tips om noen av matopplevelsene du bør få med deg i Trøndelag.

Hitra Gårdsmat – Norges beste ysteri?

Visste du at Grotteost, en av Norges aller beste oster, lages av Hitra Gårdsmat på trøndelagskysten? På Helgebostadøya på Hitra kan du besøke kuene som gir melk til ystinga, ta en titt inn i den helt spesielle grotta hvor Grotteosten lagres, spise et førsteklasses ostemåltid i Oppløftet Restaurant (grupper på mer enn 10) og kjøpe med deg favorittostene hjem. Når du spiser har kan du være sikker på at alt fra saft og te til syltetøy, brød, knekkebrød og annet tilbehør er hjemmelaga. Vertinna Bodil er i seg selv verdt et besøk, med sine entusiastiske historier og herlige vesen.

Les mer om produktene, historien og opplevelsene på Hitra Gårdsmat

Ørland Kysthotell – Smak av kysten

Kysthotellet på Brekstad bærer kvalitetsstempelet «Smak av Kysten». Spiser du på Kysthotellet på Brekstad kan du forvente å få sjømat noe utenom det vanlige. Kysthotellet har fokus på kvalitet og menyutvikling for å gi det lille ekstra til sine gjester, som enten kommer for å overnatte eller bare for å spise.

Den Gyldne Omvei – for deg som elsker mat, kunst og ro

Langs Den Gyldne Omvei på Inderøy på Innherred finner du mat laget av lokale råvarer, som selges både på gårdsutsalg og i restauranter. Her får du alt fra brødvarer og eksklusivt syltetøy til foredlete kjøttvarer som skinke og pølse. Inderøy Gårdsbryggeri kan by på hele 10 sorter øl, og er åpent for besøk på lørdager. En kjøretur i det nydelige kulturlandskapet på Inderøy byr på mange overraskelser, og kanskje lurer din nye favorittsmak rundt neste sving?

Trøndersk matfestival og Bryggerifestivalen

Hver sommer arrangeres Trøndersk Matfestival og Bryggerifestivalen i Trondheim. Da samles matprodusenter og bryggerier fra hele regionen for å vise fram mat og drikke med identitet. I år blir festivalen litt annerledes med hensyn til smittevern.

Trøndersk matfestival 

Hvert år kan du lage din egen festivalopplevelse under Trøndersk Matfestival og Bryggerifestivalen. Disse festivalene handler om å feire lokal mat og drikke, og pleier å samle 225 000 personer i Trondheim sentrum.

Les mer om matopplevelsene på oimat.no.

Stokkøya Sjøsenter – Strandbaren

Stokkøya Sjøsenter med den fantastiske Strandbaren serverer noe av den beste sjømaten du kan få i Trøndelag. Blåskjell, sjøkreps, kveite og breiflabb er noen av de vanligste høydepunktene på menyen, som komponeres etter hva kokkene på kjøkkenet har tilgang til. Lam og villsau er også regelmessige innslag, og du kan selv velge blant både forretter, hovedretter og desserter. Den spesielle Strandbaren ligger vakkert til ved ei 400 meter lang sandstrand, og solnedgangen du kan nyte gjennom de store panoramavinduene er nærmest uslåelig.

Vertshuset Røros - førsteklasses kortreist mat

Rørosregionen er et kraftsentrum for lokalprodusert mat, og Vertshuset Røros framstår som en av spydspissene for matkulturen på Røros. Med smaker fra fjell, vidde, skog og sjø har du mye spennende å velge i når du skal spsie ditt neste måltid på Vertshuset Røros, enten fra smårettsmenyen, den rikholdige A la Carte-menyen eller selskapsmenyen.