Trøndelag har både mathovedstaden Trondheim, lokalmathovedstaden Røros og Den Gyldne Omvei. Rundt ligger fjell, fjorder, åkrer, beiteområder og alt som trengs for å få noen av verdens beste og reneste råvarer.

«Trondheim er Norges nye mathovedstad», sier Norges største livsstilsmagasin D2. Det er en rekke meget gode spisesteder i Trøndelags største by, men også i hele Trøndelag. Her finner man tradisjoner som ligger mange år bak i tid, som sørger for unike mat- og drikkeopplevelser.

Her får du også servert historien om de mange engasjerte bøndene og fiskerne i nærheten. Ingen annen region har så stort mangfold av mat og drikke – fra hav til fjell og alt i mellom. Det er lite som samler trønderne så mye som mat og noe godt å drikke. 

Trønderske bryggeri

Hele 38 av landets bryggeri med løyve ligger I Trøndelag. Prøv et lokalt øl til maten eller besøk en av de mange åpne bryggeriene.

Restauranter i Trøndelag

Trondheim er Norges mathovedstad. I Trøndelag finner du restauranter i verdensklasse, men også en stor variasjon av gode kafeer og hverdagsmat.

Trondheim – Norges mathovedstad

Trondheim har mange kokker og servitører med VM- og NM-titler, og noen av verdens beste og reneste råvarer finner du i Trøndelag.

Gårdsutsalg

Det kryr av produsenter i Trøndelag, faktisk over 200 i tallet. Mange har egne utsalg hvor du kan få handle og snakke med de som lager maten.

Den Gyldne Omvei

Dette er omveien man gjerne tar! En avstikker fra E6 med godt vertskap og nydelig lokalprodusert mat i vakkert kulturlandskap.  

Ysteri i Trøndelag

Små og store ysteri av svært god kvalitet ligger over hele Trøndelag. De fleste har utsalg, og hos noen kan du komme og se på hvordan ost blir laget.