Fellesskapet Luggumt i Oppdal representerer noe av det beste Oppdal har å by på innen overnatting, bespisning, kunst, håndverk og andre opplevelser.

Oppdalsmuseet

10 minutters gange fra Oppdal sentrum finner du Oppdalsmuseet, en perle av et lokalt museum. Her får du sanselige opplevelser knyttet til Oppdal sin historie de siste tre hundre årene.

Mer enn 30 bygninger og 5000 gjenstander tar deg med på en spennende historisk reise. Du kan også bli med på spennende vandringer i flotte historiske omgivelser.

Sommeråpent 2017: Fra og med 25. juni- 20. august
Åpningstider midtuke:  torsdag og fredag kl. 11.00 – 15. 00
Åpningstider søndager: kl. 11.00 – 16.00

Luggumt på Oppdal, Galleri Mali, Foto: Morgan Frelsøy

Galleri Mali

Atelier/galleri Kunstner Mali Anette Hoel jobber og har utstilling i et sjarmerende galleri på Torget i Oppdal sentrum. Her kan du se og kjøpe akrylmalerier med karakteristiske skikkelser, strektegninger i tusj/penn, blyant og akvarell med gode sitater. Hoel jobber selv i studioet, og her er det en avslappet atmosfære og mye sjel.

Åpningstider: mandag – tirsdag – torsdag: 10 – 15. Fredager: 10 – 16. Lørdager: 11 – 15.

Oppdal Kulturhus

I 2007 sto Oppdals stolthet ferdig, og har i dag blitt et samlingspunkt og et treffsted for bygdas innbyggere, hytteboere og turister.

Oppdal Kulturhus inneholder:

  • Badeanlegg med velvære- /barne- og /idrettsbasseng, boblebad, badstue og vannsklie
  • Kino
  • Bibliotek
  • Kunstgalleri
  • Kafé med sunne småretter og tilgang til gratis internett.
  • Storsal med konsert / teaterscene
  • Møterom / konferansefasiliteter.
Luggumt på Oppdal, Benth Owesen, Foto: Morgan Frelsøy

Benth Owesen – glassfuser og keramiker

I Benth Owesen sitt verksted finner du morgendagens antikviteter i keramikk og glass! Mange av Benths arbeider er inspirert av naturen, snø, is og isgrotta Speilsalen ved Trollheimen. Verkstedet/galleri ligger kun 5-10 minutters gange fra Oppdal sentrum, retning skiheisene, og er godt skiltet. Det er alltid produksjon i verkstedet, og er du heldig er kunstneren selv i arbeid. Glassfusing er en eldgammel måte å behandle glass på, og her kan du se teknikkene i de forsjellige stadiene i prosessen fram til ferdig kunstprodukt.

Mandager: stengt, tirsdag- fredag samt helg: åpent etter avtale.

Brødrene Bjørndalsæter – treskjærerverksted

Brødrene Ivar, Sigmund og John Bjørndalsæter er 7. generasjons treskjærere, noe som borger for dyktighet, kontinuitet, vilje og pågangsmot.

De har sitt verksted langs ved Gamle Kongevei, ca 6 km nord for Oppdal sentrum mot Trondheim. Her finner du både verkstedutsalg og et utstillingsrom. Du er alltid velkommen innom for en prat, og lukten av nyskåret furu vil nok henge i til neste stopp på turen.

Oppdalsregionen, Kongsvold Fjeldstue, Moskus og pilegrimsvandring, Foto: Runa Eggen

Kongsvold Fjeldstue

Med Kongsvold fjeldstue sin idylliske beliggenhet ved E6 på Dovrefjell finner du lett fram med bil, tog eller buss både fra Oslo og Trondheim. Ellen og Knut J. Nyhus ønsker velkommen til kurs, konferanser, møter, seminarer, selskaper, brylluper, weekendgjester, vegfarende og andre som søker god, gammeldags gjestfrihet, storslått natur og et interessant historisk miljø. Kongsvold er også kjent for sitt gode kjøkken!

Legg inn en dag i Luggumt sin rundreise til Kongsvold. Foruten å være et glimrende utgangspunkt til korte og lengre turer i Dovrefjell, kan du også se Nasjonalparkutstilling som beskriver geologi, flora og fauna samt utstilling om ferdselshistorien over Dovrefjell.

Gjevilvasshytta

Gjevilvasshytta finner du særegne bygninger med hyggelig atmosfære. Hytta er den eldste bygningen som brukes som turisthytte i Norge, og her serveres god gammeldags tradisjonskost.

Overnatting tilbys både til enkeltpersoner/grupper og selskaper. Du kan også velge å parkere ved Osen og sykle 8 km til hytta. Mange bruker hytta som utgangspunkt for videre turer i Trollheimen, og ved hytta finner du en perle av en sandstrand: Rauøra.

I sommerperioden fra 1. juli til og med 31. august kan du ta rutebuss mellom Oppdal stasjon og Gjevilvasshytta på torsdager og søndager. Rute 340 i kombinasjon med 480 tar deg fra Trondheim til Oppdal, og rute 580 tar deg fra Oppdal til Gjevilvasshytta.

Luggumt på Oppdal, Småbruket, Foto: Morgan Frelsøy

Småbruket Urtegård og Pipemakeri

Småbruket Urtegård og Pipemakeri har urtehage med ca 130 ulike urter, urteforedling, pipemakeri, gårdsbutikk og den kulturhistoriske utstillingen «Småbrukerliv rundt 1900». Her får du oppleve et trivelig gårdsmiljø og spennende opplevelser i kombinasjon med unike retter basert på Småbrukets egen urteproduksjon.

Grupper kan bestille hele året, og hos Småbruket kan en gruppe like godt være venner og naboer som lag/foreninger og bedrifter.

Vognhildsbua museumsbutikk

Vognildsbua er en tradisjonsrik landhandel med historie tilbake til 1860.  Hovedhuset er blant de eldste landhandleriene som fortsatt er intakt i Norge.  Butikken ble åpnet i 1860 og var i drift til midten av 1980-tallet. Her møttes folk for å utveksle nyheter og for å handle.  Vareutvalget var variert – her kunne en få kjøpt det meste av det man trengte i hverdagen og som en selv ikke var selvforsynt med, blant annet mel, sukker, salt, klær, sko, stoff og medisinrelaterte varer.

Den gamle landhandelen er en del av et tun bestående av flere restaurerte bygninger og har åpen museumsbutikk og kafe i hele sommersesongen.

Pakkhuset er nå restaurert  og er kafe/serveringssted for inntil 60 personer.  Åpen hele sommersesongen og hver lørdag hele året. Vi åpner både Museumsbutikk og kafe for grupper på forhåndsbestilling.

Luggumt på Oppdal, Storli gard, Foto: Morgan Frelsøy

Storli Gard

Storli gard ligger vakkert til innerst i Storlidalen, og er en av Norges største utmarkseiendommer. Garden har vært i Storlislektas eie siden 1600-tallet. Storli er en gjestegard med overnattingstilbud, lokale for store og små lag med utstyr for kurs og konferanse.

Primærnæringen er sauehold, og gardens vertskap har videreført foredling av egne lammeprodukter med eget utsalg på garden. Spesialiteten er badsturøkt lammelår. Garden er et flott utgangspunkt for korte eller lengre turer på merkede stier inn i Trollheimen.

Grupper på min. 8-10 pers. kan forhåndsbestille for servering etter en fantastisk tur i den storslagne Oppdalsnaturen.

Du vil kanskje også like