Røros er på mange måter «mathovedstaden» i Trøndelag. Bli med på lokalmatsafari til noen av de beste produktene, med kunnskap, gode smaker og en god handel som en del av opplevelsen.

Røros – kortreist mat fra øverste hylle

På Røros har de i lang tid satset hardt på kortreist mat, med det resultat at du nå får både kjøtt, fisk, oster og andre meierivarer, grønnsaker, bakst og øl i toppklasse, nær sagt hvor enn du snur deg.

Lokalmatsafari på Røros

For å bli kjent med de ulike smakene, og se produktene i sitt «opprinnelige element», kan du nå bli med på lokalmatsafari rundt om i Rørosregionen. Safariene går langs tre forskjellige ruter, hvor hver rute inneholder flere stopp hos lokale matprodusenter og serveringssteder. Her får du informasjon om produktene, og muligheten til å både smake og kjøpe med deg favoritten hjem.

Aursunden Rundt 

En av våre matguider tar dere med ut på en spennende bussreise i lokal mathistorie for å oppleve den genuine smaken av Rørostraktene. Vi besøker Stensaas Reinsdyrslakteri og Torsvollen Hjorteoppdrett. Lunsjen spiser vi på den ærverdige gamle skysstasjonen og ferdasgården Skottgården, og kaffe og bakst i Såmmårstugguen på Kalsa Gårsbakeri. Siste stopp legges til Engesvollen Gård med historiefortelling og smaksprøver på menyen.

Området rundt Aursunden preges av vennlige, åpne fjell hvor reinen trives, store skoger der elgen holder til og glitrende blå innsjøer hvor ørreten vaker i lyse sommerkvelder.

Meieriet, bonden og bryggeren

I denne spennende lokalmatsafarien starter vi hos Norges fremste økologiske meieri, Rørosmeieriet. Her får du et innblikk i økologisk melkeproduksjon og kan få høre mer om blant annet den særegne tettekulturen som lager Tjukkmjølka og smake på lokale godbiter slik som skjørost og det verdensberømte Rørossmøret.

Turen fortsetter til regionens ledende egg og gårdsmatleverandør, Galåvolden Gård. Her presenteres mange av gårdens matprodukter, og gårdsfolket tar dere med på en omvisning før dere får servert lunsj eller kafffe og is med Galåvoldens egne produkter.

Opplevelsen avrundes med et besøk hos Røros Bryggeri og Mineralvannfabrikk. Her får dere en smak av lokale ølsorter og spennende bærdrikker krydret med god historiefortelling.

Bergstadvandring og ølsmaking i Røros sentrum

Delta på en Bergstadsvandring med et humoristisk preg, besøke Bergstadens Ziir og avslutte med god historiefortelling og ølsmaking i microbryggeriet på Vertshuset. Her får du smake på noen av de lokale bryggede øltypene og servert en liten lunsj laget av lokale råvarer.

Overnatting på Røros

Trenger du overnatting i forbindelse med besøket ditt på Røros, kan du velge mellom flere ulike overnattingssteder, både hoteller midt i sentrum og andre overnattingssteder med nærhet til naturen.

Du vil kanskje også like