Det er mange måter å støtte det lokale næringslivet på i disse tider, og flere aktører har kommet med kreative løsninger så du fortsatt kan handle lokalt.

Her er noen av aktørene som har åpne butikker, leverer varer hjem til deg eller har hentepunkter, så du kan fortsette å handle lokalt.

Spis lokalt

matriketmidt.no er det samlet en stor oversikt over lokale aktører som har åpent, tilbyr take away, hjemlevering eller har hentepunkter forskjellige steder i Trøndelag. Les mer her for den fulle oversikten.

Trondheim

I samarbeid med Byhaven tilbyr Midtbyen Management gratis hjemlevering av varer fra Midtbyen! Du kan nå handle hjemmefra i hele Trondheim kommune – også fra tidligere Klæbu kommune! Les mer om tjenesten her.

Flere av Trondheims restauranter tilbyr nå take away-tilbud. VinPuls har laget en oversikt.

Røros

På Røros har de tilbudet Best Lokalt, hvor dagligvarebutikkene tilbyr hjemkjøring av varer. Ta kontakt med de ulike butikkene for bestilling.

Åfjord kommune

Stokkøy Bakeri leverer bakevarer på hentepunkter på Stokkøya, Åfjord og Trondheim. De samkjører med Kuringen Bryggehotell til Åfjord og Trondheim, så her har du mulighet til å få tak i masse lokale godsaker. Meny og mer informasjon finner du på Kuringen Bryggehotell og Stokkøy Bakeri sine facebook-sider.

Trondheim, Restaurant To Rom og Kjøkken, Foto: To Rom og Kjøkken

Namdalen

I Namdalen er det flere lokale aktører som tilbyr både netthandel og hjemkjøring. Her er et utvalg av aktørene, som du også kan lese mer om på Visit Namdalen sine sider.

Gjerts Gourmet

Gjerts Gourmet har nettbutikk og bringer varene til deg. bringer og har nettbutikk.

Dun Gård
Dun Gård kan levere lokalt kjøtt og grønnsaker.

LiVerten
Hos LiVerten kan du bestille varer via et skjema og få det levert på døra. De har også mulighet til å ta med varer fra Matkroken.

Hamstad bakeri
Hos Hamstad bakeri i Namsos kan du bestille brød, kaker, rundstykker og salater på nett.

Leksås Gårdsmat

Leksås Gårdsmat har satt sammen noen matkasser man kan bestille. Kassene kan hentes på gården.

Innherred

Visit Innherred har laget en oversikt over nettbutikker og butikker som tilbyr hjemkjøring i deres kommuner, så du kan fortsette å støtte de lokale aktørene gjennom denne tiden. Oversikten finner du på visitinnherred.com.

Gulburet på Den Gyldne Omvei. Foto: Steinar Johansen

For den kreative

Flere museer i Trøndelag tilbyr salg av varer fra museumsbutikken, der du kan betale med vipps og hente varen på museet eller få de levert på døren. Her er noen av museene som har åpen butikk:

Vitenskapsmuseet i Trondheim

I Vitenbutikken kan du bestille varer rett hjem på døren. I butikken har de flere eksperiment- og byggesett for ulike aldersgrupper, tankenøtter, steiner, naturvitenskapelige leker, bøker og spill.

Museet Kystens Arv

Museumsbutikken har et stort utvalg av produkter for alle aldre og til ulike priser. De har blant annet temaaktuelle bøker, interiør- og gaveartikler, postkort og en egen smykkekolleksjon fra deres lokal smykkeverksted.

Kystmuseet i Sør-Trøndelag

Museumsbutikken til kystmuseet har et stort utvalg av historiske smykker og glass, samt keramikk, kremer, drops og bøker.

Har du flere tips til digitale løsninger og shoppingmuligheter? Send oss en mail med informasjon eller del det med oss på vår Facebook-side: Opplev Trøndelag