Kulturnatt er Trondheims største endagsfestival, og skjer 13. september 2019. Opplev og velg blant 200 gratis kulturarrangementer, alt på én dag!

Fredag 13. september arrangeres Kulturnatt Trondheim for syvende år på rad. Mellom kl. 15.00 og 02.00 starter nye arrangementer hver time – og nesten alle har fri inngang! Det er over 200 arrangement å velge mellom! Dette er en unik mulighet for byens befolkning og besøkende til å utforske bredden av kulturtilbud som finnes i Trondheim.

Kulturnatt har som formål å gi Trondheims innbyggere en helaften med smakebiter fra byens mangfoldige kulturliv. En kveld for nye oppdagelser og varierte kulturopplevelser på kjente og ukjente arenaer.

Planetariet Vitensenteret nordlys. Foto: Vitensenteret

En kultureksplosjon på Kulturnatt

Noen av arrangementene du kan oppleve i år er: Åpent hus på Vitensenteret, kinovisning av lokale kortfilmer, omvisning på Britannia Hotel, åpent dansegulv med TUD, natt på Justismuseet, omvisning på Rockheim, workshop i tatovering, Håkon Gullvågs «Nasjonale Portretter», TKS synger på Gamle Bybro og lansering av ny e-sportklubb. I tillegg kan du velge mellom uttallige andre konserter, utstillinger, forestillinger, boksigneringer, workshops, åpne gallerier og museer.

Kulturnatt - Poledance. Foto: Trondheim Pole Studio

Langåpne butikker til kl. 20:00 og posehotell

I anledning Kulturnatt Trondheim har noen av Midtbyens mange frittstående butikker utvidet sine åpningstider til kl. 20.00. Trondheim TorgMercursenteret og Byhaven har vanlig åpningstid til kl. 20:00.

I Turistinformasjonen i 2. etasje i Nordre Gate finner du posehotellet. Her kan du helt gratis sette i fra deg posene dine mens du utforsker og oppdager byens enorme og mangfoldige kulturtilbud. Om du har det så gøy at du glemmer posene dine, frykt ikke! Du kan enten hente de ut på fredag 13. september før kl. 20:00, eller i løpet av lørdag 14. september fram til Turistinformasjonen stenger kl. 18:00. Posehotellet er blitt et svært populært tilbud som mange benytter seg av. Prøv du også!

Tips til den som er ny på Kulturnatt Trondheim

• Les programmet godt og ta en utfordring: besøk arrangementer og steder du ikke har vært før.
• Sett opp ”Min Kulturnatt” i programheftet med godbitene du har valgt ut. Sjekk om det er noen av arrangementene som krever billett/forhåndsbooking.
• Sørg for varme klær – natten er lang.
• Midtbyen er full av gode spisesteder som kan besøkes mellom slagene.
• Vi oppfordrer til å gå, sykle eller ta buss mellom stedene.

Se hele programmet her: www.kulturnatt-trondheim.no.

Du vil kanskje også like