Værnesregionen strekker seg fra Tydal og Meråker ved svenskegrensen via lykkelandet Selbu til Stjørdal og Malvik ved Trondheimsfjorden.

Flotte naturområder, laks- og ørretfiske og historiske attraksjoner gjør Værnesregionen til et spennende reisemål.

Med korte avstander mellom by, bygd og fjell kan du få med deg mye, selv på kort tid. Som knutepunkt for E6 og E14, og med Trondheim Lufthavn, Værnes, er regionen lett å nå.

I naturen

For friluftsinteresserte har Værnesregionen mange flotte fjell- og naturområder. Elva Nea er ei av Europas beste ørretelver, og Stjørdalselva er kjent som ei god lakseelv. I Meråker ligger et flott alpinanlegg med funpark og half-pipe, og også et omfattende turløypenett. Selbu og Tydal er eldoradoer for jakt, fiske og vandringsopplevelser.

Skarvan og Roltdalen nasjonalpark, som omfatter områder i både Stjørdal, Selbu, Meråker og Tydal, er et eldorado for friluftsinteresserte. Ved Selbusjøen finner du Trøndelags fineste badestrand, Vikaengene, med flere kilometer barnevennlig sandstrand. Nea, Nord-Europas beste ørret-elv, venter på deg som helst vil fiske. Et utall fiskerike vann finnes også her.

Fluefiske i Stjørdalselva. Foto: Marius Rua / trondelag.com

Det er muligheter for vandring på merkede stier, skigåing i oppkjørte løyper, og sykling i utfordrende terreng. Tydal, ved foten av Sylan, har en rik historie og lange tradisjoner som turiststed. Stier som allerede på 1000-tallet tok pilegrimer gjennom bygda på vei til Nidaros, er nå restaurert og lokker vandrere gjennom naturvernområdet Sylan og Neadalen.

Jakt, fiske og friluftsliv er naturlige ingredienser for den som oppsøker det gode liv i Tydal. Hesteridning har i mange år vært en av de mest populære aktivitetene, men også vandring i Sylan er en opplevelse man bør få med seg.

For kulturinteresserte

Steinvikholm slott har en spennende historie, og hver sommer kan du også oppleve midnattsoperaen Olav Engelbrektsson i slottsruinene.

I Lykkelandet Selbu produseres håndarbeider med Selburosa, Norges mest kjente strikkemønster. Selbustrikkingas historie kan du bli kjent med på Selbu bygdemuseum, og de håndstrikkede vottene får du kjøpt på Selbu Husflid. På Granby gård fortelles utvandrerhistorier fra Selbu til Amerika.

Festivalen Blues in Hell på Stjørdal samler nasjonale og internasjonale bluesartister av høy klasse, og Selbu lokker med både trekkspillfestival og sommerfestival. I Tydal spilles hvert andre år det kjente Karolinerspelet, som forteller en dramatisk del av historien fra da Norge og Sverige var i krig på 1700-tallet.

Les mer om Værnesregionen

Andre reisemål i Trøndelag