Trondheim har et pulserende hjerte og en ungdommelig storbyvibrasjon innpakket i en historisk og unik småbysjarm.

I denne store lille byen forenes historienes lange linjer med fremtidens mange muligheter. Historie, kultur, teknologi og grønt initiativ mikses sammen og utvikles på nye og spennende måter. Byen huser et stort teknologimiljø, med innovative gründere og kreativt arbeidsfellesskap. Byens 40 000 studenter sørger også for at Trondheim alltid har et bredt spekter av kulturelle begivenheter og aktiviteter å friste med.

Det som virkelig har satt Trondheim på verdenskartet de siste årene, er den utrolig sterke satsingen på matopplevelser, med nyutdelte Michelinstjerner til hele tre restauranter i byen; Credo, Fagn og Speilsalen. I tillegg finnes en rekke publikumsfavoritter blant alle andre restauranter, fordelt på flere ulike prisklasser.

Les mer om Michelinbyen Trondheim her

Som Norges tidligere hovedstad, og som den norske kristendommens historiske vugge, har Trondheim en rik historisk profil med Nidarosdomen som naturlig midtpunkt. Dette er i tillegg til å være Norges nasjonalhelligdom fremdeles et verdsatt reisemål for pilegrimer fra hele verden, og et av de mest kjente visuelle uttrykk fra byen.

Les mer om Trondheim

Andre reisemål i Trøndelag