De gjestfrie Oppdalsfjellene som strekker seg fra Dovrefjell i sør til Trollheimen i nord, har et mangfoldig aktivitetstilbud med villmarksleir, rafting, zipline og stinett i verdensklasse som gir uforglemmelige opplevelser enten det er fra sykkelsetet eller til fots. Og når vintermånedene kommer er de snødekte fjellområdene perfekt for alle sorters skiaktviteter, med førsteklasses alpinbakker, eventyrlige skispor og treningsanlegg.

Foto: Marius Rua/Buckethaus

Møte med villmarka

Moskusen har også blitt et yndet uttrykk for unike opplevelser på Oppdal. Med en moskussafari innover i Dovrefjell nasjonalpark har du mulighet å få glimt av det svært sjeldne urdyret som beiter fredelig i fjellheimen. Dyresafari kan også by på glimt av både elg, fjellrev og ulike fuglearter.

Overnatting på fjellet

På Oppdal kan du overnatte på noen av turisthotellene eller fasilitetene inne i sentrum, eller søke til noen av de koselige gårdshotell og hytter inne i fjellområdene. Her finner du historisk og koselig gårdsovernatting på Bortistu Gjestegard, eller på Gjevilvasshytta – stemt frem til Norges fineste turisthytte av Den Norske Turistforening i 2020.

Foto:Bortistu

Andre reisemål i Trøndelag