Få destinasjoner har så mange aktiviteter året rundt som Oppdalsregionen. Moskussafari, laksefiske, kiting og alpinbakker i fire fjell i Oppdal – det skal godt gjøres å kjede seg her.

Vinteraktiviteter

Oppdal Skisenter er, i utstrekning, Norges største alpinområde, med 33 nedfarter og 16 heiser. Det finnes også en egen terrengpark for de mest vågale. Foretrekker du å jobbe for framdriften omkranses Oppdal av over 10 mil med turløyper. Uten ski på beina kan du bryne deg på isklatring i islagte fosser, snørafting/airboard, hundekjøring eller kiting.

Villmark og fiske

Med Oppdal som utgangspunkt kan du oppleve noe av Europas siste villmark: Dovrefjell og Trollheimen.

I sommerperioden f.o.m. 1. juli t.o.m. 31. august kan du ta rutebuss nr. 580 mellom Oppdal skysstasjon og Gjevilvasshytta, på torsdager og søndager. 

Moskussafari og elgsafari er populære aktiviteter, og daglig guides grupper av nysgjerrige turister inn i Dovrefjell Nasjonalpark. 70 kilometer av den kjente Pilegrimsleden til Nidaros går dessuten gjennom historiske fjell og daler i Oppdal.

I villmarksleiren til Opplev Oppdal utfordres både mot og taktiske egenskaper i fantastiske omgivelser, og har du enda ikke fått nok kan du hoppe i fallskjerm eller delta i paintballturnering.

Oppdal er et eldorado for sykkel. Her kan du sykle i vakker natur, krydret med kulturlandskap, lokalhistorie og kortreist mat.

I elva Driva kan du prøve rafting og annen elvesport på en trygg måte sammen med dyktige guider. Gondolen til Skjørstadhovden gir deg en 360 graders panoramautsikt over Oppdal og fjellområdene omkring.

Det finnes jaktbare bestander av elg, villrein, hjort og rådyr, og fiskemulighetene er også veldig gode, med over 115 fiskevann å velge mellom. For sportsfiskere byr også de mange fjellvannene og elva Driva på fine muligheter.

I Midtre Gauldal kan du oppleve stillheten og roen i områdets skjønne og uberørte natur, med eller uten fiskestang. Gauldals store skog- og fjellområder har et rikt dyreliv. En av Norges største villreinsstammer finnes her. Jakt på elg, rådyr, hare, rein, skogsfugl og ryper utøves i store områder i kommunen, blant annet i Forollhogna nasjonalpark.

Laksefisket i Gaula-vassdraget er velkjent blant sportsfiskere i inn- og utland, og har vært et begrep siden sporten ble utviklet av engelske lorder og andre berømte personligheter i forrige århundre. Mange sportsfiskere har hatt sitt livs opplevelse ved bredden av Gaula, Sokna eller Bua, som til sammen har opp mot 200 km med lakseførende elv.

Til sist: mens du er ved Gjevilvatnet – finere badestrand enn Rauøra må du til sydligere breddegrader for å finne!

I Gauldal, nordøst for Oppdal, er lakseelva Gaula og Forollhogna nasjonalpark de store trekkplastrene. Gaula er en av verdens beste elver for sportsfiske etter atlantisk laks, og i Forollhogna kan man vandre eller sykle i vakker, urørt natur. Fjellområdene Dovrefjell nasjonalpark og Trollheimen nasjonalparkområde gir bygda en fantastisk innramming og historisk sus. Store fjellområder er vernet som nasjonalpark eller landskapsvernområder. Der lever villrein, moskus, jerv og fjellrev.

Les mer om Oppdal

Andre reisemål i Trøndelag