Det er også en sterk tilknytning til den samiske kulturhistorien rundt Snåsa på Innherred, noe du kan bli bedre kjent med på besøkssenteret Saemien Sijte. Foruten museumsbesøk, mat- og naturopplevelser finner du også et blomstrende småbyliv med kaféer, shopping og koselige områder å både sykle og vandre rundt i. Det lille idylliske samfunnet Straumen på Inderøy kan nå dessuten smykke seg med den bærekraftige prisen for som Norges mest attraktive by i 2020.

Smak deg gjennom kulturlandskapet

På Inderøy finner du det tette samarbeidet mellom noen av våre største produsenter for prisvinnende lokal mat og drikke, som blant annet kan besøkes langs Den Gyldne Omvei. Her finner du også Norges første kulturlandskapshotell Øyna, som siden åpninga i juni 2020 har mottatt enormt mye oppmerksomhet både nasjonalt og internasjonalt.

Unike overnattinger

Unike overnattinger har blitt en sterk merkevare for Trøndelag, og på Innherred finner du flere små aktører som utmerker seg. Glassigloen Trones Eye har blant annet blitt et yndet Instagramikon for besøkende fra hele verden.

Vandring og soloppgang i Blåfjella-Skjækerfjella Nasjonalpark i Trøndelag. Foto: Bernartwood /trondelag.com

Bærekraftig reisemål

Innherred jobber mye med tilrettelegging for et bærekraftig reiseliv. Destinasjonsselskapet Visit Innherred er miljøsertifisert, mens Inderøy kommune har mottatt en egen sertifisering som bærekraftig reisemål via Innovasjon Norge.

Ting å gjøre på Innherred

Andre reisemål i Trøndelag