Rørosregionen er kjent for både verdensarv og den vakre naturen i nasjonalparkene Forollhogna og Femundsmarka. Her finner du en enestående kulturell og historisk arv, rammet inn av den opplevelsesrike naturen på en måte du ikke kan oppleve andre steder.

Den sjarmerende gruvebyen Bergstaden Røros er en av Europas eldste bevarte trebyer, med over 100 fredede bygninger. Selv om Røros er en viktig del av norsk historie og kulturarv, så er det også en høyst levende by hvor mennesker bor og arbeider, og her finnes mange spennende aktiviteter og mystiske fenomen.

Røros

Den største attraksjonen i regionen er Verdensarven Røros, det gamle fredete bergverkssamfunnet. Røros’ karakteristiske sentrum tiltrekker seg mange turister som ønsker å ta del i den sjarmerende historiske atmosfæren som preger byen.

Røros er full av liv året rundt, med Rørosmartnan, Vinterfestspill, matfestival og hundeløp.

Naturen er aldri langt unna på Røros, og området er et eldorado for jakt- og fiskeinteresserte, for de som ønsker å vandre eller padle kano.

Et sterkt fokus på kortreist mat blant byens matmiljø, sørger for at besøkende alltid får servert førsteklasses måltider.

De fargerike Rørosgatene er kjent for sitt levende kunst- og kunsthåndverksmiljø, verkstedsutsalg, gallerier og særegne små butikker så vel som sjarmerende små kaféer, restauranter og bakgårder som byr på regionens fantastiske lokalmat.

Os

Fjellkommunen Os har mye flott natur, med frodige seterdaler i vest inn mot Forollhogna. Området er like innbydende om sommeren som om vinteren, med herlig turterreng i slake fjell og lier. Oddentunet er hovedbygget til Os museum, et godt bevart gårdsanlegg som ligger på sitt opprinnelige sted i Narjordet. Flere sykkel- og ridestier ligger i området, og det er også gode muligheter for å bli med på hundekjøring.

Femundsmarka. Foto: Bernartwood / trondelag.com

Tolga – et Mini-Røros

Tolga kommune har mange vakre steder som er verdt et besøk. Tolga sentrum og kirke ble bygd etter modell av Røros, og på Dølmotunet museumsgård kan både barn og voksne være med på spennende gårdsaktiviteter. Tettstedet Vingelen er kjent for sin byggeskikk, med over 800 tømmerhus eldre enn år 1900. Tolgaområdet er også svært godt egnet for friluftsaktiviteter året rundt, med et stort antall turløyper.

Mystikk i Holtålen

I desember 1981 begynte innbyggerne i Hessdalen i Holtålen å se merkelige lysfenomener, ofte beskrevet som lysende store kuler. Området har vært hyppig besøkt av både forskere og andre interesserte. Enkelte mener å ha funnet svaret på gåten, men fortsatt er Hessdalsfenomenet forbundet med mange spørsmål. I kommunesenteret Ålen ligger et flott bygdemuseum og et skisenter med fem nedfarter. Jakt- og fiskemulighetene er gode, med mye småvilt og lakseelva Gaula.

Finn og bestill overnatting på Røros

Når du skal overnatte på Destinasjon Røros, har du et bredt spekter av overnattingssteder å velge blant. Her finner du alt fra store hotell og mindre, hjemmekoselige hotell til hytter og leiligheter.

Aktiviteter på Røros

Nyhetsbrev om Røros

Ønsker du å få tilsendt nyhetsbrev fra Rørosregionen kan du melde deg på nyhetsbrevet her: www.roros.no/bergtatt/

Les mer om Røros

Andre reisemål i Trøndelag