Med sitt verdenskjente og unike historiske uttrykk, er den sjarmerende gruvebyen Røros en kulturell skatt i Trøndelag som har stått på UNESCOs verdensarvsliste siden 1980. Som en sterk aktør for lokalmat, kulturhistorie, vintermagi og bærekraft, har Røros en tydelig og unik stemme i norsk besøkssammenheng.

Vintereventyret Røros er godt kjent både i Norge og utlandet gjennom flere store film- og TV-suksesser; både Pippi Langstrømpe, Jul i Blåfjell, Netflix-serien Hjem til jul og Disneyfilmen Frozen har vinterlandskapet til Røros som inspirerende bakteppe. Røros er et populært feriemål for både hytteelskere og de som foretrekker å bo på et av de mange historiske hotellene i byen. Under Røros Julemarked, Røros-martnan, Femundsløpet, utendørsspelet Elden eller kammermusikkfestivalen Vinterfestspillene er det liv og røre i de trange bygatene som byr på historiske kaféer, flere lokale kunstutsalg, museum, gallerier og koselige småbutikker.

Rørosregionen strekker seg over et stort område med flere kommuner, og den sør-samiske kulturhistorien er tydelig representert i området. På Røros kan du bli bedre kjent med noe av den samiske kulturen gjennom opplevelser eller produkter tilknyttet Rørosrein.

Røros kommune var en av de første destinasjonene i Norge som mottok en sertifisering fra Innovasjon Norge som bærekraftig reisemål i 2013.

Aktiviteter på Røros

Nyhetsbrev om Røros

Ønsker du å få tilsendt nyhetsbrev fra Rørosregionen kan du melde deg på nyhetsbrevet her: www.roros.no/bergtatt/

Les mer om Røros

Andre reisemål i Trøndelag