Julemarkedet i Trondheim er et av Europas beste julemarked! Under den 2 uker lange kulturfesten får du det beste av det beste når det gjelder kultur, lokal mat og håndverk.

Julestemningen ligger tjukk over Trondheim sentrum når julemarkedet settes opp. Her finner du koselige salgsboder, utescene, en gedigen kafélavvo, og ikke minst: Det populære Bondens marked-teltet. Kulturinnslagene på utescenen og i kafélavvoen gjør at Julemarkedet i Trondheim er like mye en førjulsfestival som et marked. Kulturinnslag, hest og slede, bål som knitrer, julepyntede salgsboder og julas lukter smelter sammen til en førjulshygge det kan være vanskelig å rive seg løs fra.

Julemarkedet i Trondheim arrangeres for 16. gang  7.-19. desember 2018.

Ingen ting slår en god handel

Turen blant de mange salgsbodene er av det fornøyelige slaget, særlig hvis du har vært på et middels bra julemarked tidligere en gang. Her er det nemlig ingen middelmådighet, bare varer av høy kvalitet: Hjemmelaget julebakst, brukskunst, smarte plagg som lue og votter, glasskunst, smykker, julepynt og mye mer. Du kan fort få gjort unna store deler av julehandelen på én runde her, og hvis du ikke kommer helt i mål, har du alltids Bondens marked like ved, som det også er vanskelig å gå tomhendt ifra.

Bondens Marked har de siste årene vært et fast innslag under Julemarkedet i Trondheim. I en gedigen telt-hall finner du de ypperste av trønderske produsenter av gårdsmat og andre matprodukter. Pinnekjøtt, rakfisk, oster, pølser, fenalår, bakst, marmelader, kaffe og grønnsaker er bare noe av det du passerer på vei gjennom teltet.

Skjønt, ´passerer´, det er lurt å ha god tid når du skal inn i matteltet, for her blir du garantert fristet av smaksprøver hele veien. Lokale smaker kan også være den ideelle gaven til dem som ikke ønsker seg noe spesielt. Jula er jo ei tid for å kose seg, så hva passer vel bedre enn å samle folk rundt bordet til en hyggestund med trøndersk kvalitetsmat?

På Julemarkedet i Trondheim finner du utelukkende varer av høy kvalitet. Foto: Midtbyen Management
Julemarkedet i Trondheim, Foto: Maren Kjeldstad

Kulturell førjulstid i Trondheim sentrum

Men det er langt fra bare handel det dreier seg om på julemarkedet. Fra flere scener, kommer det kulturelle innslag på rekke og rad, i form av både konserter, (barne-)teater og samtaler om spennende tema.

Over 150 små og store innslag gjøres unna i løpet av den 13 dager lange kulturfesten, så du trenger knapt å se på programmet før du drar dit, du vil garantert få med deg noe spennende, uansett når du kommer.

Inne i kafélavvoen er det servering av både vått og tørt som du kan nyte til varmen fra bålet, og også her kommer det jevnlig underholdningsinnslag som setter deg i den rette julestemningen.

I år finner du julemarkedet ved Vår Frues kirke og gågata i Nordre vil bli fylt med snøtelt, hvor de mange utstillerne med sine utsalg holder til.

Her får du oppdatert informasjon om utstillere og program under markedet.

Du vil kanskje også like