Et besøk på julemarkedet på Røros er noe av det mest julete du kan forestille deg. Når den lille trehusbyen pyntes med snø, er det som om nissen venter bak hvert hjørne.

Julemarkedet arrangeres 5.-8. desember 2019, og er en fire dager lang handels- og kulturfest, med markedsboder, forestillinger, konserter og aktiviteter.

Kvalitet foran alt

Har du først besøkt Røros under julemarkedet, vet du at det er høy kvalitet på det som selges. Røros` lange tradisjoner innen både lokal mat, håndverk og brukskunst kommer til sin fulle rett disse dagene. Her er det fritt for lakris og dusinvarer fra en eller annen strikkefabrikk i utlandet. Her får du ”The real deal”. Når du handler må du bare passe på å kjøpe noen gaver til andre også, for det er nemlig veldig fort gjort å få lyst på alt selv.

Nissefar og ungene på julemarked på Røros. Foto: Tom Gustavsen

– Det blir ikke ordentlig jul hjemme hos oss uten å ha vært en tur på julemarkedet på Røros

Det er så julete at…

Lyden av bjella fra kanefarten, lukten av spekepølser, lydene av både ulike språk og dialekter og omgivelsene med de over 100 snøkledde trehusene er en maraton for sansene, som du automatisk blir i godt humør av.

-Det blir ikke ordentlig jul hjemme hos oss uten å ha vært en tur på julemarkedet på Røros, sier ei godt voksen dame som står bak oss i køen. Dialekten forteller oss at hun ikke akkurat er lokal.

-Nei, men det er faktisk sant det, sier mannen bak henne, som for å fortelle at blant alle flosklene som har noe sant i seg, er dette en av de aller sanneste.

For har du først tatt turen hit et år, er sjansen stor for at det går over til å bli en tradisjon, både for å handle og for å oppleve den fantastiske julestemningen i de trange gatene.

Barn og reinsdyr på julemarked på røros. Foto: Tom Gustavsen

Hele familien skal med

Blant opplevelsene du kan få med deg hver dag er handelen i butikkene og bodene i Bergmannsgata, nisser som gjør nissestreker, ”julkut” med hest og slede, hilse på reinsdyret Lopme tjaelmie ved boden til Rørosrein og kafe, pepperkakeutstilling og andre utstillere i Sangerhuset.

Les mer på nettsidene til Julemarked på Røros, for det fullstendige programmet og informasjon om transport og overnatting.

Finn overnatting på Røros

Spis godt og lokalt mens du er på Røros

Du vil kanskje også like