Det arrangeres julemarked flere steder i Trøndelag, og uansett om du vil kjøpe brukskunst, håndtverk, julemiddagen eller bare nyte den gode julestemningen, kan du finne et julemarked som passer deg.

Jul i skogen – Namsskogan Familiepark

Første helga i advent ønsker Namsskogan Familiepark velkommen til julemarked og førjulsstemning i skogen! Dyra har pyntet seg i vinterpels, og snøen ligger forhåpentligvis som en hvit og fin ramme rundt det hele.

Juletreet pyntes, julebutikken gjøres i stand, trappa feies, bål tennes og det blir også juleverksted for barna. I tillegg får du hilse på dyrene, smake på julegrøten og handle på julemarkedet.

Les mer om Jul i skogen i Namsskogan Familiepark.

Bestill overnatting under Jul i skogen i Namsskogan Familiepark.

Ønsker du en alternativ overnatting, kan du bestille Rovdyrcamp og overnatte i lavvo.

Julemarkedet Jul Igjen på Stiklestad, 7.-8. desember

Under julemarkedet Jul Igjen på Stiklestad fylles museumshusene, kulturhuset og hele friluftsområdet opp med deilig mat, koselige aktiviteter og god, gammeldags julestemning.

Her får du oppleve demonstrasjoner av gammelt håndverk, og underholdning for barn og voksne. Julemusikk, sang og spill gir de rette lydkulissene til opplevelsen.

Bestill overnatting på Stiklestad Hotell under Jul Igjen på Stiklestad.

Julemarkedet på Røros 5.-8. desember

Julemarkedet på Røros har den perfekte rammen for et utendørs julemarked. Med sine fargerike trehus og snøfulle vinter, skaper verdensarvbyen en julestemning som fortryller både store og små.

Røros` sjarmerende handlegater fylles med markedsboder, julemat og tradisjonsrike aktiviteter, og foruten stemningsfull julehandel blir det også hest- og sledeturer, julesang, nisser i gatene og andre aktiviteter for små og store.

Les mer om Julemarkedet på Røros.

Finn overnatting under Julemarkedet på Røros

LA TROLLBUSS TA DEG MED TIL JULESTEMNINGA

Trollbuss har spesialisert seg på dagsturer med minibuss i Trøndelag, med variert og spennende innhold. Trøndelag har utrolig mye å by på, både når det gjelder mat-, natur-, kunst- og kulturopplevelser, og dette vil de gjerne vise fram, enten du er turist fra inn- eller utland, eller en helt vanlig trønder. I år tar Trollbuss deg med på dagsturer til julemarkedet på Røros og Jul igjen på Stiklestad.

Julemarkedet i Trondheim 6. – 21. desember

Julemarkedet i Trondheim byr på ekte julestemning med gode handelsopplevelser, unike produkter, sledeturer og en kafélavvo som serverer kortreist mat og lokalt brygg.  I tillegg har de et rikt kulturprogram med konserter, teater og litteratur i den julepyntede byen.

I tillegg vil Bondens Marked være til stede under hele Julemarkedet i Trondheim, med eget salgstelt.

Jul på Sverresborg  30. november – 1. desember

Tradisjonen tro arrangeres det julemarked på Sverresborg museum første helga i advent. «Jul på Sverresborg» er en julevandring i tid fra bygd til bygd i Trøndelag, og ikke minst i opplevelse av jul og juleforberedelsene slik de arter seg for byens folk, rike som fattige. Her vil det være julestemning i hver en krok.

Jul på museet Kystens Arv  7. – 8. desember

7. – 8. desember er det klart for julemarked på Museet Kystens Arv, arrangert av 9. klasse på Stadsbygd skole. Julemarkedet varer fra kl. 12 til 16 lørdag og søndag.

Les mer om julemarkedet her.

Bondens Julemarked

I tillegg til de tradisjonelle julemarkedene rundt om i Trøndelag, arrangerer også Bondens Marked eget julemarked på flere steder i Trøndelag før jul. Sjekk Bondens Marked sine nettsider for å se når ditt lokale Bondens Julemarked arrangeres.

Vet du om et julemarked som ikke er med i denne oversikten? Send en e-post med informasjon og bilde til opplev@trondelag.com, så oppdaterer vi artikkelen fortløpende.

Les mer om Trøndelags julemarkeder