Julemarked arrangeres flere steder i Trøndelag i tida fram mot jul. Her finner du alt fra julemarked med fokus på brukskunst og håndverk, til Bondens julemarked, hvor du sikrer deg julematen.

Jul i skogen – Namsskogan Familiepark

Første helga i advent ønsker Namsskogan Familiepark velkommen til julemarked og førjulsstemning i skogen! Dyra har pyntet seg i vinterpels, og snøen ligger forhåpentligvis hvit og fin som ramme rundt det hele.

Juletreet pyntes, julebutikken gjøres i stand, trappa feies, bål tennes og det blir også juleverksted for barna. I tillegg får du hilse på dyrene, smake på julegrøten og handle på julemarkedet.

Les mer om Jul i skogen i Namsskogan Familiepark.

Bestill overnatting under Jul i skogen i Namsskogan Familiepark.

Ønsker du en alternativ overnatting, kan du bestille Rovdyrcamp og overnatte i lavvo.

Julemarkedet Jul Igjen på Stiklestad, 8.-9. desember

Under julemarkedet Jul Igjen på Stiklestad fylles museumshusene, kulturhuset og hele friluftsområdet opp med deilig mat, koselige aktiviteter og god, gammeldags julestemning.

Her får du oppleve demonstrasjoner av gammelt håndverk, og underholdning for barn og voksne. Julemusikk, sang og spill gir de rette lydkulissene til opplevelsen.

Bestill overnatting på Stiklestad Hotell under Jul Igjen på Stiklestad.

Julemarkedet på Røros 6.-9. desember

Julemarkedet på Røros har den perfekte rammen for et utendørs julemarked. Med sine fargerike trehus og hvit snø som ligger oppetter veggene, bidrar trehusbyen til en stemning som fortryller både store og små.

Røros` sjarmerende handlegater fylles med trivelige markedsboder, julemat og tradisjonsrike aktiviteter. På programmet står blant annet nissetog, pepperkakehus-utstilling og «Vi synger julen inn» i kirka.

Les mer om Julemarkedet på Røros.

Finn overnatting under Julemarkedet på Røros

Julemarkedet i Trondheim 7. – 19. desember

Julemarkedet i Trondheim byr på gode handelsopplevelser, unike produkter, kafélavvo og et rikt kulturprogram med konserter, teater og litteratur i en julepyntet by.

I tillegg vil Bondens Marked være til stede under hele Julemarkedet i Trondheim, med eget salgstelt.

Jul på Sverresborg  1. – 2. desember

Tradisjonen tro arrangeres det julemarked på Sverresborg museum første helga i advent. Her vil det være julestemning i hver en krok, med flere aktiviteter og tradisjonell julestemning.

Jul på museet Kystens Arv  7. – 9. desember

Museet Kystens Arv på Stadsbygd arrangerer julemarked 7.-9. desember. Her vil det være salgsboder, lefsebaking, underholdning og mye mer. Fredag 17-20, lørdag 12-17 og søndag 12-16.

Bondens Julemarked

I tillegg til de tradisjonelle julemarkedene rundt om i Trøndelag, arrangerer også Bondens Marked eget julemarked på flere steder i Trøndelag før jul. Sjekk Bondens Marked sine nettsider for å se når ditt lokale Bondens Julemarked arrangeres.

Vet du om et julemarked som ikke er med i denne oversikten? Send en e-post med informasjon og bilde til opplev@trondelag.com, så oppdaterer vi artikkelen fortløpende.

Les mer om Trøndelags julemarkeder