Climb Flatanger - klatrefelt og overnatting
©Climb Flatanger

Climb Flatanger - klatrefelt og overnatting

Flatanger har så langt vært mest kjent for havørnsafari og sportsfiske, men de siste årene har verdens beste klatrere fått øynene opp for området og nærmere bestemt den gedigne kysthula Hanshelleren. Verdens hardeste klatreruter finner du her, bl.a. Change 9b+ boltet og gått av Adam Ondra(verdensmester i klatring 2016) i okt. 2012. Nå i 2017 jobber han med en enda hardere rute.

Klatreparadiset har etablert seg som en av de beste i Europa og ligger idyllisk til med base på Strøm gård(Climb Flatanger) ca 6 km fra kommunesenteret Lauvsnes. Det er 250 til 300 klatreruter(sportsklatring) samt flere naturlige ruter og buldreområder ikke langt unna. Her finner du klatreruter på alle nivå, fra nybegynner til verdens hardeste ruter. Adam Ondra og norske Magnus Midtbø har sammen med andre sterke klatrere vært med på å gjøre Hanshallaren og Strøm kjent. Klatrere på alle nivå og fra hele verden finner veien til klatreparadiset.

Området består av flere klatrefelt i gangavstand fra Climb Flatanger der du har både campingplass og innendørs overnatting. Miljøet er internasjonalt, sosialt og avslappet.  Også for de som ikke klatrer er det fint å ta turen til Strøm, for å gå på tur, oppleve den gedigne hula, skue utover Flatangers fantastiske skjærgård og se på de som klatrer.  Climb Flatanger har en via ferrata(jernstige) som er 90 m høy, du kan leie utstyr og guide og trenger ingen klatrekunnskaper.

Sjekk ut steder i nærheten