Ytterøy Bygdetun
©Fritz Nordberg

Ytterøy Bygdetun

Ytterøy Bygdetun er et unikt og autentisk gårdsanlegg fra 1900-tallet og er et typisk trøndersk firkanttun.

Bygdetunets bygninger, rom med gjenstander og området rundt tunet, framstår gjestfritt og tilgjengelig for gjester og besøkende.

Åpent levende tun sommeren
Formidling av gårdshistorie, gamle tradisjoner og varierte utstillinger, og du vil bli guidet rundt av sommerens verter. Besøk ellers dyra på gården og ta deg en liten pause oppe på låven der det vil være salg av mat og drikke.
Åpningstider i juli: torsdag til søndag kl. 12.00 – 16.00.

Ytterøy Bygdetun har ikke ordinære åpningstider i august, men ønsker du omvisning på tunet, ta kontakt med:
Steinar Sørli: 91379904
Gunnar Jørstad: 90203496
Elin Søtvik Johannesen: 94189204

Ankomst
Ytterøya nås med ferje fra Levanger sentrum. Bygdetunet ligger 8 km fra fergeleiet.
Se her for fergetider.

Bobilparkering ved Ytterøy Bygdetun
Ca 5-6 plasser for bobiler/campingvogner. Tilgang til WC og dusj når tunet er åpent, utenom åpningstid er det tilgang til WC (utedo), vann. Ikke strømtilkobling.

Besøk også andre av Stiftelsens plasser
JØRSTADSJØEN DAMPSKIPSKAI  

Kaia er tilgjengelig for alle besøkende. Plakater med informasjon om kaias historie er satt opp. Utstyr som var i bruk på dette kaianlegget er tilbakeført og restaurert. I hovedsak satses det på formidling ved plakatinformasjon. I tillegg til å ta imot tilfeldige besøkende, kan hele anlegget eller deler av anlegget leies ut til arrangement.

BERGHAUGEN - KOPPERVERKETS HISTORIE
Historia om den omfattende gruvevirksomheten i Berghaugen ved Hokstad. Alt i 1995 fikk Stiftelsen reist en bauta i området til minne om leirraset hvor 7 barn og voksne omkom i april 1870. Denne står nå i nærheten av ferjeleiet på Hokstad. Senere er informasjonstavler og infobokser reist i stien gjennom gruveområdet.

Ytterøy - Trondheimsfjordens Perle
Ytterøy blir med rette kalt "Trondheimfjordens Perle". Ytterøy har et vakkert duvende kulturlandskap som bærer preg av lang tids menneskelig aktivitet og omsorg. Ikke rart at Asmund Olavson Vinje i 1860 satt på Inderøy, skuet ut over Ytterøy og de andre nabobygdene og skrev - "Her ser eg fagre fjord og bygder".

Ellers i året kan tunet besøkes etter avtale. Guidet tur på øya kan også arrangeres. Ta kontakt, så ordner vi et opplegg som kan passe for dere.

Velkommen skal dere være!

Tidspunkt
Fasiliteter
UkedagerDatoTidBeliggenhet
torsdag, fredag, lørdag, søndag01.07.2021
31.07.2021
12:00
16:00
Ytterøy Gårdstun
  • Sesong
    • Juli
    • åpent etter avtale