På innlandsfiske i trønderske innsjøer og fjellvann nyter du det beste av naturen. Gleden av å få på land en sprelsk ørret understrekes av stillheten og fargene rundt deg.

Det er en fantastisk følelse når den eneste lyden du hører er snøret som går ut, og agnet som treffer vannflata. Omgivelsene roper idyll, og det er ikke vanskelig å være enig.

Med robåt, kajakk eller kano kan du utforske akkurat det du har lyst til. De største vannene er tilrettelagt for innlandsfiske med parkering, naturstier og rasteplasser, og den lokale turistinformasjonen kan hjelpe deg med leie av båt og fiskeutstyr.

Noen utvalgte fisketips

Snåsa kommune har over 2500 fiskevann, med ørret, røye, laks og ål. I Lierne er Inderdalselva en meget ettertraktet storørretelv. Det aller meste av strekningen i elva passer godt for fluefiske. Elva Nea bukter seg i 65 kilometer fra Sylan i Tydal til Selbusjøen. Nea er en av Europas beste ørretelver, kjent for særdeles sprelsk og feit ørret.

Det finnes ellers flotte tur- og fiskeområder i hele Trøndelag, blant annet på kysten og i de ni nasjonalparkområdene som ligger i regionen

Fiskeveien

Langs Fiskeveien kan du kombinere innlandsfiske med flotte fjellvandringer. Ruten går fra Krokom i Sverige, gjennom Lierne, Grong og Overhalla til Namsos. På veien passeres kulturminner, fossefall og tusenvis av fiskevann. Er det riktig årstid kan du avslutte det hele med laksefiske i den fantastiske lakseelva Namsen.

Fiskekort på inatur.no

www.inatur.no kan du enkelt kjøpe fiskekort til en stor del av fiskevannene i Trøndelag. 

Du vil kanskje også like