Denne turen tar i utganspunktet to dager, og tar deg med til historisk sus, spennende gårdsutsalg, vakker kystnatur og herlig fiske. Anbefalt reisesesong er sommer.

Dag 1: Stiklestad – Inderøy – Fosen, 200 km / 2 timer 20 min

På Stiklestad Nasjonale Kultursenter fortelles historien om vikingekongen Olav Haraldsson og Norges fødested. Her kan du også beskue utendørsamfiet hvor Spelet om Heilag Olav spilles hver sommer, på det faktiske slagstedet.

Etter dette settes kursen mot Inderøy og Den Gyldne Omvei, som går i et vakkert kulturlandskap. Her finner du mange småskala matprodusenter med egne gårdsutsalg, og flere flotte håndverksutsalg. I bygdesentrumet Straumen finner du flere gallerier og en koselig kafé.

Veien videre ut mot Fosen går over vakre Skarnsundbrua og et stykke sørover Trondheimsfjorden, før kursen settes nord-vest mot kysten av Fosenhalvøya. Koselig overnatting, trivelig atmosfære og god mat finner du for eksempel på Stokkøya Sjøsenter i Åfjord eller i Råkvåg.

Dag 2: Fosen – Trondheim, 88 km / 1 time 45 min

Denne dagen foreslår vi to alternativer.

Alternativ 1: Bruk formiddagen til å ta en tur rundt på Fosenhalvøya, for eksempel Bjugn og Rissa. Ta gjerne med fiskestang og prøv deg på fiske fra land, eller se om du får ørret på kroken i et av de mange ferskvannene. Så går turen ned mot Vanvikan og fergeleiet Rørvik, hvor ferga tar deg over til Flakk og Trondheim er bare 15 minutter unna.

Alternativ 2: Ta deg ned til Vanvikan og bruk formiddagen på å klatre Nord-Europas lengste klatresti, Munkstigen, til toppen av fjellet Munken. De sprekeste bruker to timer, beregn gjerne litt mer … Utsikten på toppen er fantastisk! Turene må forhåndsbestilles hos Hindrum Fjordsenter.

Framme i Trondheim kan du besøke Nidarosdomen og anlegget rundt, kjøpe reker på Ravnkloa Fiskehall, ta en kveldstur til Munkholmen eller bli en del av folkelivet på Solsiden. Byen har også mange flotte gallerier og museer som er verdt et besøk. Et bedre måltid er lett å finne på en av byens mange gode restauranter.

Du vil kanskje også like