Reise til Trøndelag

Trøndelag er lett å nå, enten du kommer med fly, bil, buss, tog eller båt. Flyforbindelsen er god til mange europeiske storbyer og Hurtigruta stopper både i Trondheim og Rørvik. Les mer om hvordan du kan reise til Trøndelag.

Slik kan du reise i Trøndelag

Her kan du reise i Trøndelag

Om Trøndelag

Trøndelag er kjent for mye, men aktivitetene i naturen vi har rundt oss, matopplevelsene og alle de flotte kulturelle tilbudene som skapes her, er nok det vi er aller mest stolte av.

Fantastisk natur

Med ni nasjonalparkområder, vakker kystlinje og et stort antall andre flotte naturområder er det mye som handler om natur i Trøndelag. Skientusiaster, vandrere, rypejegere og sportsfiskere sitrer alle litt ekstra i kroppen når det nærmer seg sesong, og alle har de mer enn nok å velge i. Les mer om aktiviteter og naturopplevelser i Trøndelag.

Ystesosen i nærheten av Stugudalen. Foto: Bernartwood / trondelag.com

Mangfoldig kultur

Mye kan sies om trønderen, men trangen til å skape og uttrykke har alltid vært sterkt til stede i regionen vår. Dette nyter vi og alle våre gjester godt av, i form av festivaler innen mange sjangre, utstillinger, lokale teaterlag og store teaterscener med kjente og ukjente ansikter. Les mer om kultur og arrangementer i Trøndelag.

Urbant miljø

Trondheim er «storstua vår» og knutepunktet i regionen. Her finner du alt du måtte ønske av shopping, kafeer, fantastiske restauranter, koselige gater med intim stemning, kultur og idrettsarrangementer. Flere av de andre byene, som Røros, Stjørdal og Steinkjer og Verdal på Innherred har også mange spennende aktiviteter og tilbud.

Historisk forankret

Det skal godt gjøres å ferdes i Trøndelag uten å støte på et sted som har sterke historiske forankringer og er opptatt av å formidle sin historie. Slagsteder, gamle kirker og borger, helleristninger og gravhauger vitner om tidlige bosettinger og stor aktivitet, helt tilbake til vikingtida og før den. Les mer om historiske opplevelser i Trøndelag.

Mer informasjon om Trøndelag