Innherred er et perfekt utgangspunkt for opplevelser som fjellturer, fjordfiske og lokal mat. Til Innherred kan du reise med både tog, buss og bil, eller med fly til Trondheim Lufthavn Værnes som ligger ca. 90 minutter unna.

Følgende informasjon tar utgangspunkt i Steinkjer på Innherred, men i regionen Innherred ligger også byer og steder som Inderøy, Verdal og Levanger.

Reise til Steinkjer med fly (og tog)

Nærmeste flyplass er Trondheim Lufthavn Værnes, som ligger 90 minutter fra Steinkjer, og har direkteruter fra hele Norge. Vy Lokaltog fra Trondheim passerer Trondheim Lufthavn Værnes og går videre til blant annet Verdal, Levanger og Steinkjer. Avganger hver time og ekstra avganger i rushtidene.

Værnes. Foto: Avinor

Reise til Steinkjer med tog

Det kommer daglig flere tog både fra Bodø og Trondheim. Fra Oslo til Trondheim går det tog inntil sju ganger per dag, enkelte avganger med togbytte på Hamar.

I Trondheim må man over på Vy Lokaltog, som går mellom Trondheim og Steinkjer og har avganger hver time. Turen i sin helhet tar cirka ni timer. Lokaltoget mellom Trondheim og Steinkjer har blant annet stoppesteder i Levanger, på Verdal og på Røra, som er nærmeste stasjon til Inderøy.

Fra nord kommer du deg til Innherred med Nordlandsbanen, som starter i Bodø. Nordlandsbanen har to avganger per dag, og turen tar ca. 8 timer.

Se mer om de ulike togstrekningene og bestill dine togbilletter her.

Reise til Steinkjer med buss

Til Innherred kan du reise med AtB. På turen nordover fra Trondheim stopper bussen blant annet på Levanger og Verdal før den ankommer Steinkjer, og går videre mot Namdalseid og Namsos i Namdalsregionen.

Reise til Steinkjer med bil

E6 går praktisk talt gjennom Steinkjer, så hit kommer du deg lett med bil, både nordfra og sørfra. Kommer du fra Sverige i øst, kommer du via E14 inn på E6 i Verdal og kan følge den nordover til Steinkjer.

Avstander til Steinkjer

Fra Oslo: 615 kilometer (via R3 og E6 ), 7 timer og 45 minutter.
Fra Trondheim: 120 kilometer (E6), 1 timer og 45 minutter.
Fra Bodø: 590 kilometer (E6) 7 timer og 40 minutter.
Fra Kristiansund: 315 kilometer (E 39 og E6), 4 timer og 35 minutter.
Fra Sundsvall i Sverige: 425 kilometer (E 14), 5 timer og 30 minutter.
Fra Østersund i Sverige: 240 kilometer (E 14), 3 timer og 15 minutter.

Du vil kanskje også like