Dra til Røros i høstferien, og møt vinteren med nye familieminner i sekken!

Skap familieminner sammen på Røros i høst! Her kan hele familien oppleve naturen og kulturen på nært hold, med kort avstand mellom aktivitetene. Erfarne guider kan ta dere med på tilrettelagte turer i den fantastiske naturen rundt Bergstaden Røros, eller så kan dere oppleve historien og kulturen verdensarven har å by på. Og hva er vel bedre enn en tur i bassenget etter en aktiv dag med hele familien? Velkommen til familieparadiset Røros!

Bad og velvære 

Hva er vel bedre enn et bad etter en lang og aktiv dag? Med 700 kvadratmeter er Røros Bad & Velvære et romslig sted for underholdning og avslapning til store og små. Prøv det store svømmebassenget, en av de mange boblebadene, badstuene eller bassengene ute. Det er til og med en egen avdeling for barn med gruvegang og klatrevegg. 

Kennel Dølanvollen

Det er ikke bare på vinteren familien kan prøve hundekjøring. Kjenn den friske fjellufta mot ansiktet mens dere kjører avsted over Rørosvidda bak egne hundespann. Turen vil gå langs grusveier og forbi idylliske setervoller i Erlidalen. Det er også tid til kos med hundene. 

Smelthytta

Ta med barna for å se på utstillingen i Smelthytta. Arbeidsprosesser fra gruver og smeltehytter blir presentert med bevegelige modeller, noe som gjør historien konkret og spennende både for barn og voksne. Etterpå kan dere gå den korte turen til toppen av Slegghaugene og se utover Røros.

Tur med Røros Guide

Bli med på en skreddersydd tur for hele familien, til fots eller på sykkel. Er dere på utkikk etter en rolig tur i skog eller fjell? Røros Guide legger til rette for turer med lunsj og bålkaffe i nærheten av Røros sentrum og i Femundsmarka. Eller dere med interessert i å dra på sykkeltur? Med stor kunnskap om sykling i verdensarven kan du få en opplevelse utenom det vanlige. Sykkelutleie har de også.

Peder Hiort

Uten mat og drikke duger helten ikke. Hos Peder Hiort Mathus kan dere mette magene omgitt av gamle gjenstander og fotografier fra Røroshistorien og gruvesamfunnet som er en del av innredningen.