Høsteventyr i Oppdal

Velkommen til lekelandet Oppdal i høst! Her venter høstkledde fjellområder og aktive opplevelser på deg og dine.

7

Foto:

Home » Uncategorized » Høsteventyr i Oppdal

Oppdal er ei lekegrind for den som har blitt voksen, men fortsatt vil leke. Vi anbefaler dager hos oss med stisykling, fjelløping og toppturer.

De gjestfrie oppdalsfjella som strekker seg fra Dovrefjell i sør, til Trollheimen i nord har et stinett i verdensklasse som gir uforglemmelige opplevelser enten det er fra sykkelsetet eller til fots. I Oppdal kan du oppdage nye opplevelser hver eneste dag.

Stisykling etter naturlige stier

Når vi skal snakke om stisykling, må vi først snakke om sauer. 48 000 sauer blir hver sommer sluppet ut i oppdalsfjella på beite. Her går de samme stiene som sommeren før. Dette har gitt Oppdal kilometervis med det vi kaller naturlig sti. I skogen, og på høyfjellet. Noen av stiene har vi etter hvert merket, og laget klopper over myrer, men ellers er det sauene som skal ha æren for at vi kan leke oss med terrengsykkel fra mai til september. Oppdal er plassen for den som vil sykle EKTE terrengsykling. Her sykler du ikke i kø. Her får du fort fjellfølelsen når du tråkker deg oppover og bortover. I Oppdal og omegn kan velge hele 56 ulike stier, så det er ikke gjort på ei uke. Og du, husk å ta hensyn på stien, og lukk grinda så sauene får gjøre jobben sin.

Foto: 

Fjelløping

Det er lett å finne seg favoritter blant løpeturer i Oppdal. Fjellheimen her er som skapt for løping med et stinett i verdensklasse og et vennlig terreng. Konseptet er så enkelt. Du trenger et par sko og en sti. Det å løpe i oppdalsnaturen er estetisk flott. Du burde prøve.

Toppturer

Oppdal er det naturlige utgangspunkt for fjellområdene Dovrefjell og Trollheimen. Her finner du turer og fjelltopper som er blant Norges mest populære fotturer. Fjellområdene er mektige og imponerende, likevel vennlige og gjestmilde med korteanmarsjer og enkle bestigninger.

Fjellet venter – se mer på oppdal.com