Trøndelag har mange overnattingssteder med historie i veggene og ekstra mye sjel. Her får du tips om historiske overnattingssteder i Trøndelag.

Britannia Hotel, Trondheim

I hjertet av Trondheim finner du ærverdige og staselige Britannia Hotel – hotellet som har huset kongefamilie, britisk overklasse, politikere, polfarere og internasjonale stjerner siden det åpnet dørene i 1870.

Britannia Hotel er et restauranthus, et reisemål i seg selv, enten du foretrekker fine dining, afternoon tea eller et mer uformelt spisested. Ser du etter restauranter i Trondheim, kan hotellet tilby seks ulike mat- og drikkekonsepter, uansett anledning: Fra spennende, uformelle restauranter og barer, til kokkekunst på aller høyeste nivå i Speilsalen, ledet av Bocuse d’Or-sølvvinner Christopher Davidsen. Speilsalen fikk også nylig en stjerne i den berømte Michelinguiden.

Les mer om overnatting og matopplevelser på historiske Britannia Hotel 

Speilsalen, Britannia Hotel. Foto: Dreyer Hensley

Selbusjøen Hotell & Gjestegård, Selbu

Selbusjøen Hotell & Gjestegård ligger på eiendommen Havernesset i Selbu, hvor det Siden 1850 har vært stor virksomhet. Selbusjøen Hotell & Gjestegård åpnet i sin nåværende form i 1988. Vertskapet er bevisst på sin kulturarv, opptatt av å ivareta det historiske og ekte, og sørger for at Selbusjøen Hotell & Gjestegård er et godt sted å være. Hotellet har 58 rom, hvorav mange har flott utsikt ut over Selbusjøen.

Les mer om overnatting i historiske omgivelser på Selbusjøen Hotell & Gjestegård.

Bjerkeløkka

På Bjerkeløkka i Oppdal ligger alt til rette for en uforglemmelig opplevelse. Omkranset av rå natur og fjellandskap finner du historiske bygg, et førsteklasses kjøkken og vakre selskapslokaler. Her kombineres det beste fra to verdener – historisk med topp moderne.

Les mer om overnatting på Bjerkeløkka her.

Vertshuset Røros

Vertshuset Røros ligger i Kjerkgata, midt i hjertet av Verdensarven Røros. I sjarmerende omgivelser formidles historien om Rammgården, Uldvarefabrikken og Røros. I den koselige bakgården er det 32 rom og 6 leiligheter med høy standard, og i restauranten kan du få noen av Trøndelags beste måltider.

Les mer om overnatting i historiske omgivelser på Vertshuset Røros.

Berkel og Bar, Vertshuset Røros. Foto: Marius Rua

Hovde Gård, Brekstad

Ved utkanten av Trondheimsfjorden, i Ørland Kommune, ligger Hovde Gård med hotell, restaurant og spa. Hovde Gård åpnet i mars 2009, etter totalrenovasjon av en gammel husmorskole med unik historie helt tilbake til 1923. Både hovedbygningen og eiendommen for øvrig gir en herskapelig følelse. Med topp matopplevelser og spa tilgjengelig for rolige kveldstimer er Hovde Gård en plass hvor du virkelig kan skjemme bort deg selv.

Les mer om overnatting i historiske omgivelser på Hovde Gård på Brekstad.

Abelvær Gård, Nærøy

Abelvær er et gammelt handelssted i Nærøy kommune. Her drev familien Brandtzæg handel, næringsvirksomhet og gårdsdrift fra 1802. På den tiden hadde man plikt til å motta reisende, og rett til å skjenke vin og brennevin. I dag kan du overnatte på Abelvær Gård, i Borgstua, Butikkloftet eller Bestemorstua, med selvhushold eller med mat fra kafé Styrmanden.

Les mer om overnatting i historiske omgivelser på Abelvær Gård i Nærøy.

Husfrua Gårdshotell, Inderøy

Husfrua Gårdshotell er et særegent overnattings- og serveringssted som ligger ved minnesmerket til Aasmund Olavsson Vinje på Inderøy. Husfrua er ei sjarmerende trønderlån som ble flyttet til gården i 2008. På Husfrua kan du spise godt, nyte utsikten, oppleve nærheten til dyra på gården og sove i gode senger.

Les mer om overnatting i historiske omgivelser på Husfrua Gårdshotell på Inderøy.

Husfrua Gårdshotell på Inderøy. Foto: Marius Rua

Bårdshaug Herregård, Orkanger

Den majestetiske herregården på Orkanger i Sør Trøndelag var hjemmet til gründeren og verdensmannen Christian Thams; arkitekt, minister, godseier og konsul. Christian Thams kjøpte Bårdshaug Herregård i 1890 – opprinnelig prestegårdslån på Orkanger. Huset bygde han om i flere stilarter, og han tegnet hovedbygningen selv. Resultatet ble en særpreget herregård og et unikt skue på landsbygda. Den gang som i dag.

Les mer om overnatting i historiske omgivelser på Bårdshaug Herregård.

Bortistu Gjestegard, Oppdal

Bortistu er en fjellgard innerst i Storlidalen i Oppdal – i hjertet av Trollheimen. Her har de tatt imot gjester siden 1880-tallet. I Bortistu finner du fullt utstyrte utleieboliger i ulike størrelser, med til sammen 26 soverom som har sin tidsalder og sitt særpreg. Selvhushold passer godt for turer i Trollheimen, og kan kombineres med middagsservering i Gammelstoggo eller Fjøset.

Les mer om overnatting i historiske omgivelser i Bortistu i Oppdal.

Oppdalsregionen_Bortistu_Foto: Bortistu

Jægtvolden Fjordhotell, Inderøy

Jægtvolden Fjordhotell ligger vakkert til i naturskjønne omgivelser i Inderøy kommune i Trøndelag. Hotellet, som har utsikt mot Trondheimsfjorden, har 58 doble rom og 3 suiter som strekker seg ned mot fjorden. Det er kort vei til Straumen, som er sentrum i Inderøy. Utenfor hotellet er det en stor og flott hage hvor stille stunder kan nytes.

Les mer om overnatting i historiske omgivelser på Jægtvolden Fjordhotell på Inderøy.

Sør-Gjæslingan, Vikna

Sør-Gjæslingan er en gruppe småøyer ut mot havstykket Folla, 5 mil sørvest for Rørvik. En gang var Sør-Gjæslingan et av de største og viktigste fiskeværene sør for Lofoten, hvor flere tusen fiskere var samlet i sesongen. I dag kan du overnatte i rorbu eller andre boliger i det nasjonalt fredede kulturmiljøet i fiskeværet, i autentiske omgivelser med kystkulturen tett innpå deg.

Les mer om overnatting i historiske omgivelser på det fredete fiskeværet Sør-Gjæslingan.

Klostergården, Tautra

Klosterøya i Trondheimsfjorden er kjent for sin historie, vakre natur og sitt rike fugleliv. Like ved ruinene av det gamle cistercienserklosteret fra år 1207 finner du Klostergården som er et egnet sted for gode opplevelser, enten du er på dagstur eller vil nyte noen dager på øya.

Les mer om overnatting i historiske omgivelser på Klosterøya

Andre hotell i Trøndelag