Turen går til Namsskogan Familiepark og Namsos, hvor dere kan sove med ville dyr og få en smak av rockebyen Namsos.

Dyr og aktiviteter i Namsskogan Familiepark

I Namsskogan Familiepark får dere sett alle de større nordiske rovdyrene, og mange andre søte, rare og snille dyr. Her er det også nok av aktiviteter for store og små til å fylle både en og to dager. Tøff dere i «Tøffingtårnet» om dere tør; en 350 meter lang zipline som går over Tronestjønna. Garantert sug i magen for hele familien!

Bungee-trampoline, hamsterhjul på vannet, klatretårn og kræsjbåter er også populære aktiviteter. For de minste er gjerne det å få hilse på geiter og høner et av høydepunktene.

Med ulvesnork som vuggesang

I Namsskogan Familiepark har du muligheten til å overnatte i Rovdyrcamp i lavvoer like ved innhegningen til både bjørn og jerv. Soveposer og annet nødvendig utstyr kan leies. Før dere faller til ro for kvelden kan dere for eksempel kose dere rundt bålet, padle kano og fiske ørret.

Det er spennende å ligge i soveposen og høre ulven ule, og hvis den sovner før dere kan dere kanskje falle i søvn akkompagnert av ulvesnork?

Etter ei natt i rovdyrcampen, eller en av hyttene i nærheten av Namsskogan Familiepark, settes kursen mot Rockebyen Namsos, som ligger 1,5 timers kjøretur unna.

Rockebyen Namsos

I Namsos ligger blant annet opplevelsessenteret Rock City, hvor dere kan se og lære om trønderrockens tilblivelse og framvekst, med Åge, Prudence, DDE og mange andre kjente artister. Familiens «husband» kan også spille inn sin egen rockevideo på scenen, garantert en lattervekkende opplevelse, som dere også kan vise til slekt og venner.

Har du ikke tidligere sovet i en gitar har du muligheten på Scandic Rock City Hotell, hvor mange av rommene har en ekstra spennende utforming. Alternativt anbefales Namsos Camping, en flott campingplass med store hytter, mange aktiviteter og en flott badestrand.

Herlige søndagsaktiviteter

Søndag anbefales en spasertur rundt om i Namsos by, og er det godvær er det få ting som slår å ta en piknik på toppen av Klompen, hvor dere har utsikt over store deler av Namsos.

Oasen svømmesenter er Nord-Europas største badeanlegg som ligger i et fjell, og et fint sted å tilbringe noen ettermiddagstimer på tampen av turen. Oasen har både varmebasseng og barnebasseng.

På Namsos Camping kan dere også leie dresin og sykle på de nedlagte jernbanelinjene helt fra Namsos og langs lakseelva Namsen helt opp til Skage, en tur på 1,3 mil. Underveis er det både rasteplasser, svaberg og badeplasser.

Du vil kanskje også like