Olsok og spel på Stiklestad og historiske omgivelser med nåtidas mat og drikke på Tautra er det som står på programmet for denne helgas turforslag.

Stiklestad med spel og aktiviteter

I juli går turen til Stiklestad Nasjonale Kultursenter, hvor de årlige Olsokdagene arrangeres med Spelet om Heilag Olav som obligatorisk punkt på programmet. Stiklestadspelet settes opp på kvelden, med start klokken 19.

Også på ettermiddagen er det fullt liv på Stiklestad, med barnas Stiklestadsommer som er full av opplevelser og aktiviteter, så vi anbefaler å komme i rett tid.

Overnatt på Verdal HotellStiklestad Camping eller Stiklestad Hotell.

Frosta og historiske Tautra

Etter frokost kjører dere til Frosta og Tautra. Vi anbefaler først et besøk på Tautra Mariakloster, hvor det bor nonner fra cistercienserordenen, grunnlagt i 1098. Klosteret har et flott besøkssenter, hvor dere kan se filmer og få informasjon om livet i et kloster.

Nonnene selger varer de selv produserer, blant annet såper og kremer, og de selger også Munkebyost fra Munkeby Kloster på Levanger.

Neste stopp er idylliske Klostergården, hvor dere kan  nyte en matbit i historiske omgivelser, med klosterruiner fra 1200-tallet i bakgrunnen.

Klostergården brygger sitt eget øl og har også startet med whiskyproduksjon.

Gårdsbutikken selger lokale matprodukter fra hele Trøndelag, og har i tillegg et flott utvalg innen brukskunst og nyttegjenstander, definitivt verdt et besøk.

Overnatting på Frosta og Tautra

Dere kan enten velge å overnatte på Klostergården, som har rom av flere ulike størrelser, dra til Hauganfjæra Camping på Frosta, hvor dere kan sette opp teltet eller leie leilighet med flott utsikt utover fjorden, eller til Valberg Slektsgård som leier ut hytter.

Et lite tips på tampen: På vegen tilbake fra Tautra mot E6 bør dere stoppe på Valberg Slektsgård og kjøpe grønnsaker «på gammelmåten», fra gårdens eget lille utsalg.

Du vil kanskje også like