Med Trondheim som utgangspunkt går denne turen med «flakkferga» over til Fosenhalvøya, hvor både historisk og moderne kystkultur står på programmet.

Stadsbygd og Den Siste Viking

Første etappe går til Stadsbygd og det naturskjønne Museet Kysten Arv, med båtbyggertradisjon og kystkultur på alle kanter. Kommer dere via Trondheim kjører dere til Flakk, 1 mil vest for Trondheim sentrum, og tar ferga over til Rørvik i Rissa.

Hvert andre år i august spilles det spektakulære utendørsspelet Den Siste Viking, som er sceneversjonen av Johan Bojers roman. Neste mulighet til å se Den Siste Viking er i 2019. Turneteateret i Trøndelag har laget en enklere versjon for en skuespiller, piano og cello, og denne times lange versjonen har allerede blitt en etterspurt forestilling, denne versjonen kan man også se i 2018.

Deretter går turen til Rissa Hotell for en god natts søvn. Det er også mulig å overnatte på Museet Kystens Arv.

Råkvåg – matopplevelser i gamle brygger

Etter en god frokost går turen ut til Råkvåg, som preges av kystmiljø, lange bryggerekker, saltvann og måkeskrik.

I Råkvåg kommer dere fort i «hvilemodus». Selv om Råkvåg ikke er stort, har det mye spennende å by på hvis dere lar nysgjerrigheten lede dere fram. Råkvåg har blant annet Norges største samling av sildebrygger utenom byene, og flere av bryggene er fylt med kunst og kultur. Vi anbefaler vi å bruke dagen til rolige spaserturer i Råkvåg sentrum langs og i disse bryggehusene, hvor dere kanskje også får gjort en god handel?

Overnatt gjerne på Råkvåg Gjestgiveri & Marina. Ta kontakt på tlf. 924 50 200 eller besøk deres Facebookside.

Du vil kanskje også like