Trøndelagskysten, med øyene Hitra og Frøya, Trondheimsfjorden, halvøya Fosen og Namdalskysten, er noe av det som trekker flest turister til Trøndelag, og havfiske er noe av det mest populære.

Lett å bli hekta på fiske

Få ting er tøffere enn å være ute på havet i en ordentlig fiskebåt, kjenne at du får en «stein» på kroken, og kjempe mot beistet til du har den over ripa. Torsk på opp mot 15 kilo er ingen sensasjon på Trøndelagskysten, og fisker du etter kveite kan du få deg en real treningsøkt, enten du vil det eller ikke.

Flotte forhold for fjordfiske og havfiske

Havfisket langs kysten av Trøndelag er internasjonalt kjent. Langs hele strekningen, fra Hitra og Frøya i sør til Leka i nord, har du fine fiskeforhold. Et stort antall øyer gir ly mot storhavet, så du fullt og helt kan nyte roen og vente på napp.

Det finnes flere muligheter for å bli med lokale fiskeguider ut på det åpne havet, men du kan godt fiske fra svaberg eller båt innaskjærs, i fjordene og langs land. Båt og fiskeutstyr får du leid de fleste stedene langs hele kysten.

Fiske på Hitra og Frøya

Hitra og Frøya er kjent som en av de beste plassene i verden for havfiske. Tusenvis av øyer, holmer og skjær gjør at du kan fiske under rolige forhold innaskjærs, samtidig som du har kort vei ut til åpent hav. Hit kommer fiskeentusiaster fra hele Europa for å fiske, både fra land og fra båt.

Fiske på Fosen

Fosen er viden kjent for sine gode fiskemuligheter. Både fjordene og havet utenfor, så vel som elver og vann i innlandet, byr på et utall forskjellige fiskeopplevelser.

Fiske i Trondheimsfjorden

Trondheimsfjorden er Norges tredje lengste fjord, og strekker seg fra Agdenes til Steinkjer. Fisket i Trondheimsfjorden er godt og variert, med muligheter for fiske både fra båt og fra land. Det er også mulig å drive fjordfiske etter laks.

Fiske på Namdalskysten

Namdalskysten er den nordligste delen av Trøndelagskysten, og strekker seg fra Flatanger i sør, via Namsos og Rørvik til Leka i nord. Kystlinja i Namdalen er kjent for godt fiske, både i områder skjerma av skjærgård og på mer åpent hav.

Les også

For at du skal få en mest mulig vellykket fisketur, er det greit å sette seg inn i noen tips og råd angående hva slags stang du bør bruke, hvordan du knyter en fiskeknute og hva slags agn du bør bruke.

I Trondheimsfjorden og langs Trøndelagskysten for øvrig finnes det et stort antall fiskeslag du kan få på kroken. Noen er vanlige, som torsk og sei, men lysing, piggvar og kveite er også blant fiskeslagene du kan være heldig å fange.

Når du fisker i sjøen er det noen regler du må forholde deg til, minstemålsbestemmelser, bruk av redskap og lignende. Mange av reglene er også særegne for utenlandske turister.

Det er viktig å fokusere på sikkerhet når du skal ut i båt for å fiske. Er du orientert om sjøvettreglene og tar noen forbehold, minsker faren for ulykker betraktelig.