Klatreveggen Hanshelleren i Flatanger tiltrekker seg stadig flere internasjonale klatrere, og omtales som en av de mest unike klatreveggene i verden.

Hanshelleren – et ukjent klatreparadis

Flatanger har så langt vært mest kjent for havørnsafari og sportsfiske, men den siste tiden har verdens beste klatrere fått øynene opp for området, nærmere bestemt den gedigne klatreveggen Hanshelleren. Flere av verdens beste klatrere har allerede vært på plass i Strøm i Flatanger, ca. 6 kilometer fra kommunesenteret Lauvsnes, for å bolte det som omtales som en av de hardeste klatrerutene i verden – en 9a-rute. Hanshelleren utvikles stadig som klatrevegg, og selv om det allerede finnes ca. 40 ferdige ruter i Hanshelleren, er det planer om å bolte flere harde klatreruter, arrangere internasjonal klatrekonkurranse og gjøre stedet internasjonalt kjent.

På Strøm ligger det flere klatrevegger, og i tillegg er det gode muligheter for buldring og klatring på naturlig sikring. Til sammen er det nå 150 klatreruter i Strøm-området.

Unikt klatrested

Noe av det som gjør Hanshelleren så unik er at det gedigne overhenget gjør at det aldri regner der. Klatrerne har alltid tørr og mosefri stein til rådighet når de skal utfordre sine klatreevner. Steinen i hula er av granitt, noe som sørger for at klatrerne har hard og stabil stein å jobbe med når de skal bolte og klatre ruter.

Flatanger

Flatanger kommune ligger i Namdalen nord i Trøndelag, og grenser i vest og nord direkte ut mot det beryktede havområdet Folla. Flatanger er med sine 1400 øyer og holmer og fantastiske natur et ettertraktet mål for hytteturister og andre turister som gjerne vil feriere utenfor byene.

Fra Trondheim tar det tre timer med bil å komme seg til Flatanger. Se kart over kjørerute fra Trondheim til Strøm i Flatanger hvor Hanshelleren ligger.