HANEN er en organisasjon som fremmer bygdeturisme, gårdsmat og naturopplevelser i hele Norge, og flere av bedriftene ligger i Trøndelag.

HANEN handler på mange måter om tradisjoner, mangfold og kvalitet, og det er nettopp det som kjennetegner de bedriftene fra Trøndelag som er HANEN-bedrifter. Her får et utvalg av bedrifter i Trøndelag som er med i HANEN, og dermed også tilbyr bygdeturisme, gårdsmat eller naturopplevelser av høy kvalitet.

Vi ønsker deg velkommen til Berg Gård! Her kan du ta del i historien om byfolket som ble bønder da et lam i 30-årsgave førte til husdyrhold og slakteri. Gården ligger på en høyde i Inderøys vakre kulturlandskap, og gårdens sauer fungerer som gartnere!

Gårdsbakeri som ligger vakkert til på nordsida av Aursunden. «Vi baker tradisjonsbakst som Ingerlemse, Pjalt og Hyllkake. Vi baker etter gamle handverkstradisjoner. Vi koker også gom, som nytes sammen med lemsa. Mølske lager vi også. Dette er mjølk som også blir kokt i mange timer. Egner seg utmerket som dessert eller middag. Har en syrlig karamellisert smak, nydelig! På gården driver vi med mjølkeproduksjon og vi bruker selvsagt egenprodusert mjølk i alt vi lager.»

Gulburet på Inderøy er en av Trøndelags beste og koseligste gårdsbutikker, hvor du får kjøpt både egenproduserte kjøtt- og brødprodukter, samt andre lokale matprodukter. Gulburet har også låve med kunstutstilling og vevstue med utsalg av garn og brukskunst.

«Velkommen til Øyna – helt øverst! Vi tilbyr matopplevelser på taket av Inderøy. Herfra kan du nyte Trøndelags lengste utsikt og smake på lokal mat som tilberedes på vårt kjøkken. Vårt mål er å skape minneverdige opplevelser, enten om du kommer som gjest i et selskap eller på restauranten.»

Gangstad Gårdsysteri på Inderøy lager prisbelønte oster og 12 sorter iskrem av fersk kumelk. Produktene selges i dagligvarebutikker over hele landet, og om sommeren kan du besøke den flotte gårdsbutikken deres og nyte både ost og is på gårdstunet.

​Like ved minnesmerket til Aasmund Olavsson Vinje ligger Husfrua – ei sjarmerende trønderlån som ble flyttet til gården i 2008. «På Husfrua kan du spise god lokal mat, nyte utsikten, oppleve nærheten til dyra på gården og la ungene leke. Vi har også en liten gårdsbutikk der vi selger lokal mat og interiørartikler. Her på Husfrua Gårdshotell er det mulighet for en litt annerledes familieferie, Selskap, kurs og konferanse eller overnatting på turen når dere bare vil nyte den «gyldne omvei» rundt Inderøy.»

Galåvolden Gård ved Røros har eget gårdskjøkken som foredler egne råvarer til mange spennende produkter, som Rørosost, Rørosis, spekemat, Røroskua sjokolade, kaker, storfe- og hønsekjøtt. Gårdsutsalg med isdisk. Eget eggutsalg. Servering og omvisning for grupper.

Orkladal ysteri produserer forskjellige kittmodnede oster, i tillegg til blåost, stykkost (feta) og kremost. I tillegg til osteproduksjon har de en gårdsbutikk hvor de selger annen gårdsmat og brukskunst/håndverk. Butikken er åpen hver fredag 10-17.

Du vil kanskje også like