Kom i julestemning på Innherred, her er det flotte julemarked både på Stiklestad og Den Gyldne Omvei på Inderøy. Markedene begynner allerede i november, og her kan du både handle unike julegaver og oppleve kunst, kultur og god julemat.

Det klassiske er å delta både på et og to julemarkeder, mens man prøver å bli ferdig med gavene til årets jul. Langs Den Gyldne Omvei på Inderøy og på Stiklestad Nasjonale Kultursenter på Verdal, har du flere muligheter for å komme i ordentlig julestemning.

Førjulstid på Stiklestad

I begynnelsen av desember er det tid for julestemning for store og små, når Jul igjen arrangeres på Stiklestad Nasjonale Kultursenter. På området, som er opplyst av fakler, kan du besøke både museumshusene, kulturhuset og langhuset Stiklastadir for å se utstillinger og smake på julemat på vikingvis.

I tillegg kan du se hvordan gamle håndverkstradisjoner fremdeles holdes i livet, og du kan handle småskala-mat, kunst og håndverk på julemarkedet.

Den Gyldne Omvei på Inderøy

Den Gyldne Omvei på Inderøy er en avstikker fra E6 som går over halvøya Inderøy. Her finner du flere småskala matprodusenter, overnattingssteder, gallerier, museer og aktivitetstilbydere som tilbyr deg opplevelser med høy kvalitet. Berg gård, Gangstad Gårdsysteri, Husfrua og Gulburet m.fl. har koselige gårdsbutikker hvor du kan handle både matprodukter, kunst og håndverk.

Også hos de andre aktørene finner du julestemning, du kan for eksempel spise god julemat på Øyna og Jægtvolden Fjordhotell eller være med på juleverksted på Nils Aas kunstverksted.

Du vil kanskje også like