Fisket i Trondheimsfjorden er godt og variert, med muligheter for fiske både fra båt og fra land. Det er også mulig å drive fjordfiske etter laks og sjøørret.

Trondheimsfjorden strekker seg helt opp til Steinkjer i Trøndelag. Med sine 126 km, fra Agdenes til Steinkjer, er Trondheimsfjorden Norges tredje lengste fjord. På vei innover fjorden passerer man Trondheim, Indre Fosen, Stjørdal, Frosta og helt innerst ligger Innherred, med Inderøy, og byene Levanger, Verdal og Steinkjer.

Fiske

De vanligste fiskeslagene du får i Trondheimsfjorden er torsk, sei, lyr, steinbit, lange, hyse, flyndre, hvitting, pigghå og makrell. I Trondheimsfjorden kan du også fiske sjøørret stort sett hele året. Mesteparten av dette fisket foregår sent på vinteren/tidlig på våren, men mange prøver også lykken til langt utpå sommeren.

I Trondheimsfjorden trenger du ikke båt for å fiske, det er veldig mange flotte steder å fiske fra land også, langs hele fjorden.

Trondheim

Trondheim er Norges tredje største by, og herfra kommer du deg lett til de andre regionene i Trøndelag, enten det er med båt, bil, tog, buss eller fly. Nidarosdomen, den gamle bydelen Bakklandet, Rockheim – det nasjonale museet for populærmusikk, Ravnkloa og Solsiden med sine mange restauranter og butikker, er blant opplevelsene du bør få med deg når du er i Trondheim.

Frosta og Tautra

Halvøya Frosta med den historiske øya Tautra rett utenfor, ligger en times kjøring unna Trondheim. Frosta er kjent for frodig landskap og førsteklasses grønnsaker, men byr også på mange aktiviteter og historiske severdigheter.

På Klostergården på Tautra kan du besøke gamle klosterruiner fra år 1207, og handle spennende produkter i gårdsbutikken. På Tautra ligger også et nytt kloster, åpnet i 2006.

Frosta er et flott utgangspunkt for fjordfiske i Trondheimsfjorden, for eksempel fra området rundt Frosta Fjordbuer.

Innherred

På Innherred, innerst i Trondheimsfjorden, ligger blant annet byene Levanger, Verdal og Steinkjer, samt Inderøy med Den Gyldne Omvei. Skarnsundbrua på Inderøy binder Fosen og Innherred sammen. Skarnsundet er et flott sted med tanke på fiske, og her kan du også være med på guidet ørnesafari. Store deler av Innherred er preget av kulturlandskap, men byr på severdigheter både for kultur- og historieinteresserte. På Verdal ligger Stiklestad Nasjonale Kultursenter. Her kan du hvert år se Spelet om Heilag Olav, om slaget som var avgjørende for kristningen av Norge.

På Innherred er Skarnsundet Fjordsenter et flott utgangspunkt for fjordfiske.

Du vil kanskje også like