Fjellgården Bortistu Gjestegard

Tunet på Bortistu / Bortistu Gjestegard

Med Trollheimen som kulisse er Bortistu en perle av de sjeldne. Her møtes vertskap, kultur, mattradisjoner og mangfoldige opplevelser i vakker natur.

Bortistu Gjestegard er en koselig og tradisjonsrik fjellgård sør-vest i Trøndelag, med beliggenhet i Storlidalen i Oppdal. Her har du selveste Trollheimen som bakgård. Her kan du overnatte, få unike lokale matopplevelser, vakre naturopplevelser, møte dyrene, og få innblikk i en rik kulturhistorie. På tunet finnes også en lun og koselig badstue.

Sommerens opplevelser

Her finner du opplevelser i fleng for både store og små. For de minste kan kanskje Gråtass, lekestativ og trampoline være innertier – eller hva med å møte dyra på gården? Her har vi kaniner, geiter og høner. Av de mer aktive opplevelsene kan vi nevne kajakk, SUP, sykkel med vogn, fjellvandring og Bortistu´s egen kultursti. Kanskje kan du leie en lokal guide til bærturen?

Mat & drikke

I vakre Storlidalen ligger alt til rette for å nyte god lokal mat og historie, i et genuint rustikt gardsmiljø. Menyene er alltid sesongbasert, og her finner du alltid gårdens egen spesialitet – bassturøkt lammelår!

Overnatting i hus og hytter

På Bortistu overnatter dere i lune og fine hytter, med plass til hele familien. Her kan du fyre i vedovnen, skravle over god mat. Alle hyttene har godt utstyrte kjøkken, med alt av moderne fasiliteter som oppvaskmaskin, kjøleskap og kaffetrakter. Du kan derfor velge selv om du vil lage middag selv, eller om du tar turen innom gårdsrestauranten.

Turmuligheter

Med Trollheimen som nærmeste lekegrind er turmulighetene nærmest uendelig, året rundt. Sopptur, fisketur, rypejakt, bærtur, påsketur, båttur, sykkeltur, ja alle slags turer kan du legge hit. Vertskapet er selvfølgelig lokalkjent og deler gladelig sine beste turtips.

I og av naturen

På Bortistu har alle eiere og ansatte en felles tanke om bærekraft. For deg som reisende kan det være behagelig å tenke på at oppholdet ditt på Bortistu er skreddersydd for å gjøre så mye inntrykk som mulig, og samtidig så lite avtrykk som mulig. Bortistu ble i 2021 sertifisert som økoturismebedrift av Norsk Økoturisme.

Kom, nyt livet og opplev. Velkommen til gards!