Fiskeværet Halten, ytterst i havgapet

Helt ytterst i Froan, i ei lang rekke med fiskevær og små øysamfunn ligger det nedlagte fiskeværet Halten.

7

Fiskeværet Halten utafor Frøya i Trøndelag/ FOTO: Aslak Raanes – Flickr

Home » Uncategorized » Fiskeværet Halten, ytterst i havgapet

På fiskeværet Halten er det ikke nødvendigvis selve overnattingen som er det spektakulære. Det er omgivelsene og utsikten du ser hver morgen når du våkner.

Hovedøya er fullstendig bilfri, og består av en rekke bittesmå trehus som ligger langs en sti. Du går fra ende til ende på under fem minutter. Det er ikke store forholdene der ute, men det er også en del av sjarmen.

Overnattingen er riktig nok veldig bra, du sover i den gamle Fiskarheimen i gode senger. På Fiskarheimen kan du også bestille full pensjon og delta på hyggelige fellesmåltider tre ganger per dag.

En tur opp i det gamle fyret anbefales for å få full oversikt over det lille øyværet, men ellers kommer du langt med ei fiskestang, et fotoapparat og åpne sanser. Det kan tidvis være sterke vindkast her, så husk å bruke redningsvest også når du fisker fra land.

you may also like

Motivjegerens Skattekammer

Motivjegerens Skattekammer

Er du en av dem som aldri helt får nok tid når du er på reise? Farer du fra sted til sted – i høyt tempo – for å få med deg «alt»? Er reiseruta stappfull av attraksjoner og sjekkpunkter du må krysse...

les mer