Trøndelag har uante muligheter for både hav- og fjordfiske, innlandsfiske og laksefiske. Tilgjengelighet og god fangst kjennetegner det å være på fisketur i Trøndelag, og alle har vel rom for èn fiskehistorie til?

Havfiske og fjordfiske

Langs hele trøndelagskysten finnes det masse fiskeopplevelser og flotte steder for havfiske og fjordfiske, enten fra land, med leid båt eller på en guidet tur med lokalkjent skipper.

Fiske på Hitra og Frøya

I sør ligger øyene Hitra og Frøya, et øyrike hvor holmer og skjær gir ly mot været og sørger for gode fiskeforhold. Her er det flotte anlegg hvor du kan overnatte og leie båt, og det er mye fisk!

Fiske på Fosen

Fosenhalvøya er den midtre delen av trøndelagskysten. Færre holmer og skjær gjør at du kommer raskere ut på åpent vann, og dermed øker sjansen for å få større fisk.

Fiske på Namdalskysten

Lengst nord ligger Namdalskysten, som strekker seg fra Flatanger via Namsos og Vikna til Leka lengst nord. Tusenvis av øyer gir ly mot vær og vind, og sørger for gode og trygge fiskeforhold. I Namsenfjorden finner du mange av de vanligste fiskeslagene som torsk, sei og uer, men i tillegg også en del sjøørret. Utenfor Leka er den nåværende rekorden for kveitefiske på 2,35 meter/158 kilo, kanskje bryter du den?

Fiske på Trondheimsfjorden

På innsida av Fosen strekker Trondheimsfjorden seg helt opp til Steinkjer. I hele fjorden er det mye fisk, og gode forhold for fjordfiske både fra land og fra båt.

Innlandsfiske i Trøndelag

For deg som liker innlandsfiske i vann og innsjøer, kan Trøndelag friste med tusenvis av fiskbare vann, mange av dem kjent for godt fiske. Både den som ønsker en kjapp fisketur i bynære strøk og den som ønsker å koble av med ro og stillhet på fjellet har mye å velge i.

Les mer om innlandsfiske i Trøndelag.

Laksefiske i Trøndelag

Helt siden engelske lakselorder oppdaget Trøndelag på 1800-tallet, har ivrige hobbyfiskere fra hele Europa kommet hit for å fiske laks. Navn som Namsen, Gaula, Orkla, Verdalselva og Stjørdalselva klinger godt i ørene hos en hver lakseentusiast. Laks over 7 kilo utgjør over halvparten av den totale fangsten, så her kan du forvente en hard kamp når det først rykker i snøret.

Les mer om laksefiske i Trøndelag.

Aktuelle tilbydere av fiskeopplevelser i Trøndelag

Du vil kanskje også like