Namdalskysten er den nordligste delen av Trøndelagskysten, og strekker seg fra Flatanger i sør, via Namsos og Rørvik til Leka i nord. Kystlinja i Namdalen er kjent for godt fiske.

Utenfor Rørvik ligger over 6000 øyer, holmer og skjær, et område ideelt for sportsfiske. Det fredete fiskeværet Sør-Gjæslingan, som ligger sør for Rørvik, var en gang Norges største fiskevær sør for Lofoten.

Jøa og Leka er de to største øyene på Namdalskysten, og begge er lett å nå med ferje. Leka ble i 2009 på grunn av sin unike geologi kåret til Norges geologiske nasjonalmonument.

Namsos er handelssenteret i Namdalen. Her ligger blant annet Rock City – opplevelsessenter for trønderrock og Norsk Sagbruksmuseum, som viser deg treindustrien som var grunnlaget for at byen ble bygd. Den kjente lakseelva Namsen renner ut i Namsenfjorden.

Namdalskysten byr på et rikt fiske, enten du foretrekker å fiske fra land eller i båt. Skreien får du fra februar til april, når den kommer fra Barentshavet ned til Vikna. Skrei, lever og rogn regnes som et herremåltid, og Rørvik har til og med sin egen Skreifestival hvert år i mars.

I motsetning til de midtre deler av Trøndelagskysten, har Namdalskysten en enorm skjærgård, med mange tusen øyer. Øyene skjermer for vær og vind når du skal fiske fra båt, men ønsker du mer åpent hav er øya Leka et godt valg. Her er det også gode muligheter for kveitefiske.

Av og til er det fristende å komme seg ut på storhavet. Både i Rørvik og i Flatanger kan du bli med ut i en større båt sertifisert for å ta med turister, og som har lommekjent skipper som guider deg til de gode fiskeplassene.

Ytterst ute ved storhavet i Flatanger, ligger idylliske Hasvåg, med vill og vakker kystnatur. Her har det aldri vært trafikkstøy og vi vet hva klokka er når Hurtigruta passerer. 5 min med båt til fiskeplatåer som er kjent for godt fiske. Lett turterreng for hele familien, bla toppturer i alle vanskelighetsgrader. Huset ligger fritt i barnevennlige omgivelser. 3 leiligheter (8+4+4 senger), 5 åpne båter 17 fot/30 hk. Kjøkken i hver leilighet og felles rom, griller og hagemøbler i stor hage. Godt egnet for grupper inntil 16 personer. Godt tilrettelagt for fiske fra båt og land. Flytebrygge med sløyeplass.

Overnatting i høystandard leiligheter/rorbuer i Flatanger i Namdalen. Flatanger ligger rett nord for halvøya Fosen, med storhavet Folla som nærmeste nabo. Leiligheter (1-3 soverom), kjøkken med utstyr, dusj og toalett. Tilgang til vaskemaskin, tørketromler, frysebokser og grillhus. Med vår havfiske båt, Fjordskyss, (37’), tar vi deg med til fiskeopplevelser på storhavet Folla, eller på sightseeing i Flatangers vakre skjærgård. Vi har også mindre båter til leie (25-50 hk). Muligheter for kurs/konferanse ved vårt anlegg.

Aglen Camping ligger ytterst på Otterøya (RV767), 40km fra Namsos. Otterøya er bundet til fastlandet med bro. Campingplassen har storhavet som nærmeste nabo, med fin utsikt over Folla. Det er gode fiskemuligheter, vi har utleie av båter. Du kan også fiske fra svabergene. Havørna kan man se speide etter fisk og andre bytter. Her kan du bo i hytte (12-54 m2) eller i camping-bil,-vogn og telt. Hyttene ligger et par hundre meter fra havet, de største hyttene har panoramautsikt. Alle hyttene er utstyrt med komfyr, kjøleskap og kjøkkenredskaper.

Rørvik Rorbuer ligger i Rørvik sentrum og er et 5 stjerners rorbuanlegg med 8 leiligheter, med balkong og sjøutsikt. Vi tilbyr også nye og lyse lokaler for møter eller sosiale sammenkomster. Matservering med alle rettigheter kan bestilles. Grilling på kaia etter en frisk ribtur, kanskje til det nedlagte fiskeværet Sør-Gjæslingan. Vi tilbyr moderne og stødige utleiebåter. Båtene har monterte seter for bedre komfort på din fisketur. Båtene har 40 og 50 hk motor og er utstyrt med ekkolodd og kartplotter. Stangholdere er montert i båtene.

Løvøen Gård ligger på Lauvøya like utenfor Rørvik sentrum, i Vikna nord på Trøndelagskysten. Her kan du bo komfortabelt i rom eller leiligheter. Skjærgården utenfor Vikna består av mange tusen øyer og innbyr til godt fiske. Båt kan du leie på anlegget som også er godt tilrettelagt med eget fryserom og sløyeplass. Anlegget har overnatting for 2-6 personer per enhet. Det er også møterom / selskapslokaler på stedet. Kafè med frokostservering.

Du vil kanskje også like