Hitra og Frøya er kjent for godt og stabilt fiske. Hit kommer fiskeentusiaster fra hele Europa for å fiske både fra land og fra båt.

Øyene Frøya og Hitra ligger lengst sør på Trøndelagskysten, kun 2 timers biltur fra Trondheim, og er kjent som en av de beste plassene i verden for havfiske.

Hitra og Frøya har et mangfold av opplevelser å tilby sine gjester. Her finner du blant annet en skjærgård med tusenvis av øyer og holmer og hundrevis av fiskevann.

Begge øyene har et yrende fugleliv, idylliske fiskevær, gode dykkeforhold, sykkel- og vandreruter, ørne- og selsafari (og hval hvis du er heldig) festivaler, museum, lokale matopplevelser og flotte overnattingssteder. Hitra har i tillegg Nord-Europas tetteste hjortestamme, med ca. 6000 dyr.

Flere av fiskeanleggene i øyriket Hitra og Frøya har høy kvalitet, og her kan du som fisketurist leie egen båt, klær og fiskeutstyr og få tips om gode fiskeplasser fra lokale kjentfolk.

Flere aktører tilbyr også å ta deg med ut på havet i en større båt. Skipperne vet hvor de beste fiskeplassene er og tar dere med dit. Her garanteres det storfisk på kroken. Det er vanligst å få torsk, sei og hyse, men en og annen lange, brosme, lyr eller makrell kan det også bli.

Angelamfi Grefsnesvågen – Hitra

På sørvestsiden av Hitra, ved den svært fiskerike Frøy-fjorden, spesielt kjent for sine kampklare lyrer, men også breiflabb og kveite. Det finnes svært gode fiskeplasser for uer, og spesialister på dyphavsfiske kan forsøke seg ved den såkalte «Blålanghølen» som er 400 meter dyp. Her finnes 21 velutstyrte rorbuer og leiligheter, alle med WIFI, internasjonale TV-kanaler, fiskeguide, badstue og Jacuzzi, sløyerom, fryseboks til hver rorbu, after fishing, fiskebutikk. Kurs- og konferanselokaler som må oppleves…

N-7239 Grefsnesvågen – se kart.
Tlf. 47 72 46 53 00
post@angelamfi.com
www.angelamfi.com

Fjellvær Gjestegård – Hitra

Fjellvær Gjestegård ligger i Hitra kommune med utsikt over Trondheimsleia. Overnatting i hytter (50 – 80 kvm) basert på selvhushold med 2-4 soverom. Sengetøy medbringes eller leies. Alle hyttene har stue, bad, tv og fullt utstyrt kjøkken.

Båter (16–20 fot) med motorer fra 15 – 50PS. Egne frysere. Flott turterreng med merkede stier. Fine dykkermuligheter. 12 vatn med innlandsfiske. Sykkelutleie, skotthyllbane og gårdsmuseum. Kurs og konferansemuligheter for inntil 32 personer. Restauranten er åpen hele året.

Fjellvær N-7242 Knarrlagsund – se kart.
Tlf. +47 72 44 01 32
mail@fjellvar.no
www.fjellvar.no

Gurvikdal Havfiskesenter – Frøya

Fiskeeldorado på Frøya i havgapet vest for Trondheim, en naturperle med fiskemuligheter av de sjeldne. Her ligger Gurvikdal Havfiskesenter idyllisk til i Straumøyvågen. Stedet er kjent for innsig av skrei i vårmånedene, med kort avstand til fiskeplasser med stor artsrikdom.

Gruvikdal var tidligere fiskemottak og handelssted, men fiskemottaket er nå gjort om til åtte moderne leiligheter. Havfiskesenteret har solide aluminiumsbåter med 40 hk. motor, GPS, elstart og styrekonsoll. I tillegg har vi moderne fileteringsrom, fiskeutstyrsutsalg, badstue og badestamp, samt et flott, maritimt innredet fellesrom i sjøkanten.

Storbåten Øyvær

Fra Guruvikdal kan du også oppleve storhavet med havfisketurer med Øyvær, en 50 fots fiskebåt. Båten tar opptil fjorten personer, og viser fram Frøya og havfiske på sitt aller beste! Havfisketur kan bestilles både av overnattingsgjester ved senteret og andre. Havfiskeutstyr leies på senteret. Frøya består av over fem tusen øyer og holmer der du møter havet og naturen på dens hjemmebane. Skjærgården er unik med mye sel og havørn. Dette er også et ideelt utgangspunkt for dagsturer og fiske i fjellvann.

N-7270 Dyrvik – se kart.
Tlf. +47 991 57 057
roger@gurvikdal.no
www.gurvikdal.no
www.facebook.com/gurvikdal

Sula Rorbuer

Liker du å fiske? Da er dette stedet for deg. Her er det godt fiske hele året, både i umiddelbar nærhet og lengre ut på havet. På Sula er det gode muligheter for stor fisk. Moderne båter ligger i ytekaia med direkte nedgang fra hver enkelt leilighet. Velg mellom 19 fots båter (50 hk) og nye 21 fots båter, med egen redningsflåte. Alle båter har omfattende sikkerhetsutstyr.

Du kan velge mellom lyse, trivelige leiligheter med høy standard med ett, to eller tre soverom og juniorsuite med ett soverom.

N-7280 Sula – se kart.

Tlf. +47 93 82 52 18
post@sularorbuer.no
www.sularorbuer.no

Ingen fiskelykke?

… disse restaurantene byr på god mat.

Du vil kanskje også like