Halvøya Fosen, midt på Trøndelagskysten, er godt kjent for sine gode fiskemuligheter, både i fjordene og på havet utenfor.

Store kontraster

Halvøya Fosen er kontrastenes land. Fra kystlandskap med skjærgård og lune fjorder, kan du på få kilometer nå lyngheier, bratte fjell og daler. Mellom ytterpunktene finner du kulturlandskap, skoger, ville elver og stille bekker og vann.

Det store artsmangfoldet innen dyre-, fugle- og planteliv bidrar til å gjøre Fosen til et fascinerende friluftsområde. Fosen har også mange spennende historiske severdigheter som kirker, borger og huler.

Fisk i fjord, hav, elv og vann

Fosen er viden kjent for sine gode fiskemuligheter. Både fjordene og havet utenfor, så vel som elver og vann i innlandet, byr på et utall forskjellige fiskeopplevelser.

Mange steder kan du fiske fra land, men langs hele Fosen er det mulig å leie båt, eller kanskje bli med lokale kjentfolk på sjøen. På «innsiden» av Fosen-halvøya har du tilgang til Trondheimsfjorden, hvor det er gode forhold for fjordfiske både fra land og fra båt. De vanligste fiskeslagene er torsk, sei, lyr og uer.

Stordalselva i Åfjord er en av landets aller beste smålakselver, så for den som er tilhenger av flere typer fiske har Fosen mye å by på. Turistinformasjonene og sportsforretninger kan gi opplysninger angående fiske, samt utleie av båter, organiserte turer, leie av utstyr etc.

Bestill din fisketur i dag

Bessaker er kjent som stedet for den gode fiskeferie på Trøndelagskysten. Stedet ligger like ved skipsleia ute mot havet, men er likevel beskyttet fra storhavet av flere spennende øyer, holmer og skjær.

Bessaker Liv og Røre tilbyr 9 overnattingsenheter med 7 sengeplasser. Selvhushold og eget sløyehus for rensing av fangst. Gode frysemuligheter. Båt (17 fot) med 40 hk motor og ekkolodd/kartplotter følger hver enhet. Muligheter for fisketur med inntil 11 personer i større trebåt. Salg av fiskeutstyr. Nærbutikk og kro like ved.

På Linesøya, ytterst på Fosenhalvøya ligger Vågan Feiregård. Vågan tilbyr godt og variert fiske med kort veg til de gode fiskeplassene. I tillegg har øya et rikt fugle- og planteliv.

På gården kan du overnatte i leiligheter for 6-8 personer. Leilighetene består av ett dobbelt soverom, samt loft med enkeltsenger. I våningshuset; 4 soverom. Båt på 18-19 fot (30-50 hk) og tilgang til eget tørkerom, badstu og fileteringshus følger med hver leilighet. Det er gode forhold for dykking (blant annet ved skipsvrak) i området.

Rønsholmen Brygger ligger i Ørland kommune ytterst på Fosenhalvøya helt i nærheten av Trondheimsfjorden. Kommunesentret, Brekstad, med hurtigbåtforbindelse til Trondheim og Kristiansund samt ferjesamband over fjorden, ligger 8 km fra rorbuanlegget. Anlegget har egen marina med gode båter som er egnet til fiske i dette farvannet. Båtene har ekkolodd og kartplottere.

Rorbuanlegget er ideelt for sjøsportsfiskere. I nærheten ligger et naturreservat med yrende fugleliv. Anlegget består av 6 utleiehytter og 2 små leiligheter rikt utstyrt for selvhushold. Hver rorbu er elegant møblert med plass til 5 til 6 personer. Her finner du resepsjon med salg av fiskeutstyr samt egen brygge med sløye- fryse-”lygarrom” og røykeovn. Verten som selv er en ivrig sportsfisker gir deg gjerne råd. Hans tips kan være nøkkelen til en vellykket fiskeferie.

Ytterst på Fosen, bare 25 km fra flyplassen på Ørlandet, ligger Bakkan-Wahl, et anlegg som passer for alle som ønsker fiske og friluftsliv. Her kan du bo i leiligheter og hus. Totalt har de 8 hus med til sammen 50 sengeplasser. De har også selskapslokaler for inntil 40 personer, 18 gode utleiebåter med 30-50 hk motor og utleie av fiskeutstyr.

Du vil kanskje også like