Mange av Trøndelags mest spennende festivaler i juli har en historisk forankring. Kyststrøkene er også representert med en rekke elleville arrangementer.

Mausundfestivalen UTiHAVET, Mausund – 3. – 7. juli 2019

Det er først og fremst stemningen og de mange små opplevelsene som gjør UTiHAVET helt unik. Som vanlig blir det havfiske, barnas dag, Mausundbasar og andre aktiviteter for store og små – og god musikk! Les mer om Mausundfestivalen UTiHAVET.

Frosta Sommerfestival, Frosta – 6. – 7. juli 2019

Årets sommerfestival foregår i nye omgivelser ved Hauganfjæra Camping. På scenen kommer Sie Gubba, Halekin, Hammers Harem og Bøgda. Les mer på Frosta Sommerfestival sine nettsider.

Norsk Revyfestival, Høylandet – 10. – 14. juli 2019

Norsk Revyfestival ble startet i 1987 og har eksistert i godt over 30 år! Her er det humorforestillinger i mange former og fasonger, i tillegg arrangeres NM i revy! 100 revynummer fra revygrupper over hele landet tas ut i fem semifinaleforestillinger og 20 nummer går videre til finalen lørdag kveld. I tillegg til dette byr Norsk Revyfestival på kurs, fest, lokal mat og drikke og mange latterlige gode opplevelser! Les mer om festivalen på festivaldestinationtrondelag.no

Sætervik havfiskefestival, Osen – 13.-14. juli

I Sætervik arrangeres det havfiskefestival. Bygda har ca. 80 fastboende, men helga under havfiskefestivalen invaderes den av folk som ønsker å kose seg i kystkulturens navn. Selvsagt står fiskekonkurranse på programmet, men her kan familien også blant annet spise god mat, gå på kunstutstilling og konserter.

Fiskefestivalen på Bessaker – 19.-21. juli

Fiskefestivalen arrangeres i 2019 for 40. gang! På Fiskefestivalen på kan folk i alle aldre kose seg. Velkommen til en opplevelse med sjøsprøyt, ramsalt stemning og Norges beste sjømat! Les mer om Fiskefestivalen på Bessaker. 

Tydalsfestivalen – 19. – 20. juli

Tydalsfestivalen hadde i 2018 blant andre Åge og Sambandet, Gåte og Oslo Ess på plakaten. I Tydal er det faktisk flere fritidshytter enn fastboende, så at det er et populært utfartssted er det ingen tvil om. Herved anbefalt! Les mer om Tydalsfestivalen.

Hopsjødagene, Hitra – 20.-22. juli

Hopsjødagene arrangeres i det restaurerte handelsstedet Hopsjø ved Melandsjøen på Hitra. Hopsjødagene byr på konserter og aktiviteter om kveldene. På dagtid er det martnasstemning med alle slags trivelige aktiviteter for hele familien. Kjente artister lager feststemning fra scenen i disse vakre omgivelsene. Les mer om Hopsjødagene på Hitra.

MIG – Midt-Norsk Gospelfestival, Frosta 19.-22. juli

Midt-Norsk Gospelfestival er en rusfri familiefestival som arrangeres på øya Tautra i Trondheimsfjorden. Festivalen har et variert konsertprogram, seminarer og aktiviteter. Les mer om MIG – Midt-Norsk Gospelfestival.

Rørvikdagan, Rørvik – 23.-27. juli

Rørvikdagan er Namdalens største folkefest og artister som Vamp, Tre små kinesere, Dumdum Boys og Sondre Justad var noen av navnene på plakaten i 2018. Les mer på rorvikdagan.no. 

Olsokdagene på Stiklestad, 22. – 29. juli

Høydepunktet på programmet for Olsokdagene på Stiklestad 2019 er som alltid Spelet om Heilag Olav. Foruten Spelet byr festivalen på et innholdsrikt program med konserter, utstillinger, forestillinger, verksteder, middelaldermarked, foredrag og gode samtaler som preges av kombinasjonen fortid og framtid, skjemt og alvor, tradisjon og fornyelse. Les mer om Olsokdagene på Stiklestad.

Olavsfest, Trondheim 28. juli-3. august

Olavsfest (tidligere Olavsfestdagene) i Trondheim er Norges største kirke- og kulturfestival. Det store mangfoldet i underholdningsprogrammet gjør Olavsfest til en folkefest for alle aldersgrupper. Pilegrimsmesse, Historisk Marked og Ridderturnering er blant de faste innslagene. Les mer om Olavsfest i Trondheim.

Elden, Røros 24. juli-3. august

Elden er et historisk musikkspel som spilles hver sommer i spektakulære omgivelser midt i vakre Røros. Gjenopplev tiden i 1718-1719 da 10 000 svenske soldater var på vei til Trondheim for å ta over Norge, denne marsjen er også kalt Dødsmarsjen. Spelet er skrevet av Arnfinn Strømmevold og Bertil Reithaug. Les mer om Elden på festivaldestinationtrondelag.no. 

Du vil kanskje også like