Festivalsommeren varer lenge i Trøndelag, og flere av høydepunktene kommer først i august.

Trøndersk Matfestival, Trondheim – 1.-3. august

Under Trøndersk Matfestival – Norges største lokalmatfestival – kommer 150 matprodusenter fra hele regionen til Trondheim for å vise seg fram, servere herlige måltider, selge produktene sine og slå av en hyggelig matprat med festivalgjestene. Les mer om matopplevelsene på Trøndersk Matfestival.

Bryggerifestivalen, Trondheim – 1.-3. august

Bryggerifestivalen er en festival for spesialøl og håndbrygget øl. Trønderske, nasjonale og internasjonale bryggerier kommer. Få også med deg kurs, foredrag og ikke minst: God stemning rundt øl og mat loves under festivalen! Bryggerifestivalen har finalen i Øl og Mat NM. Les mer om Bryggerifestivalen.

Frøyafestivalen, Sistranda – 2.-3. august

Ute i havgapet på Trøndelagskysten arrangeres den familievennlige Frøyafestivalen  – med fokus på topp musikk, god mat og trivelig samvær. Les mer om Frøyafestivalen.

Kystkulturdagene i Lysøysund – 9.-11. august

I løpet av Kystkulturdagene kan du oppleve blafrende seil og ramsalt sjø, mimre om svunne tider og nyte god mat og drikke. At det er trivelig er det ingen tvil om, festivalen har 10.000 besøkende hvert år.

Byfest Stjørdal – 12.-18. august

Byfest Stjørdal har hatt en lang rekke arrangement – alt fra historiske vandringer i sentrum og fiskekonkurranser til kunstutstillinger og operagalla og dobbeltkonsert med Bernhoft og Violet Road i den nye Kimenparken. Se mer om Byfest Stjørdal på Facebooksiden deres. 

Pstereofestivalen, Trondheim 15.-17. august

Trøndelags største musikkfestival, Pstereofestivalen, sørger igjen for at Marinen ved Nidarosdomen inntas av nasjonale og internasjonale artister. De setter deg i den rette stemningen – både når sola skinner og når mørket faller på. Les mer om Pstereofestivalen i Trondheim.

Billetter til de fleste festivalene i Trøndelag kan du kjøpe på Ticketmaster.no.

Les mer om andre festivaler i Trøndelag