Familievinter i Trøndelag

Trøndelag for de aktive, nysgjerrige og utforskende!

I Trøndelag kan familien oppleve naturen og kulturen på nært hold. Regionen i hjertet av Norge byr på meningsfulle og lærerike familieferier, der det er kort avstand mellom opplevelsene. Her finner du familieferien for å gjøre – ikke bare se. Tilbring kvalitetstid sammen med dine nærmeste og bruk tiden på minneverdige aktiviteter for både store og små!

Aktive snøeventyr

Oppdal Zipline-park

Ta med familien på luftige svev blant trekronene i Oppdal!

I forbindelse med villmarksparken til Opplev Oppdal, finner du Oppdal Zipline-park! Parken har 8 forskjellige taubaner, der én tar deg hele 40 meter over elva Driva. Her får man både sug i magen og tid til å nyte en vakker utsikt. Sikkerheten i parken er viktig, og alle deltakere får tildelt en klatresele, sikkerhetsutstyr og blir gitt nødvendig undervisning før turen – så aktiviteten passer like godt til store som små.

Sørsamisk kultur

Dra på kjøretur med rein og slede på Røros!

Hos Rørosrein får du innblikk i tradisjonell reindrift slik den har blitt drevet i dette området i mange generasjoner. Her kan hele familien prøve en kjøretur med rein og slede, kaste lasso, fôre reinen, og nyte god mat og drikke i Koia.

Ønsker du å bli bedre kjent med Rørosrein kan du se dem i NRK-seriene Åtte årstider og Arven fra vidda.

Opplev vidda med hund og slede

Ta med familien på eventyr i villmarka!

Lev deg inn i rollen som modig eventyrer mens du fyker over Rørosvidda bak hundesleden. Forbered dere på en fantastisk opplevelse i et magisk vinterlandskap med hunder som gjør det de elsker å gjøre. Det finnes turer for alle, uansett ambisjonsnivå, enten dere ønsker en tur på en halv time, to timer, en halvdag eller heldag – dere bestemmer selv hvor lang og omfattende turen skal være.

Curling med familien på Oppdal

Utfordre hele familien i curling! Hvem tror du vinner?

Oppdal Curlingklubbs ”Introduksjon til curling” er en morsom opplevelse for familier som vil prøve noe nytt og spennende. Under introduksjonen får dere nødvendig instruksjon og selvsagt legges det opp til en spennende konkurranse. Her er det garanti for en morsom opplevelse – sammen.

Familiehygge i vinterkulda

Olavsgruva

Bli med på en guidet vandring gjennom 300 års bergverkshistorie!

Turen går 50 m under bakken og 500 m innover i fjellet, inn i Nyberget gruve fra 1600-tallet og Olavsgruva fra 1900-tallet. En stemningsfull og spennende opplevelse for både store og små.

Barnas hotell på Røros

Lekeland, basseng og vinteridyll i skjønn forening!

Røros Hotell er et av Rørosregionens største hotell, og er en perfekt destinasjon for familieferien. Hotellet har et eget lekeland for barn mellom 2 og 12 år og et bad- og velværeanlegg som passer for både liten og stor. I tillegg venter det vinteridyll og historiske opplevelser rett utenfor døren! Velkommen til barnas Røros Hotell!

Badeland i Oppdal Kulturhus

Oppdal er kanskje mest kjent for høye fjell og godt skiføre, men når nordvesten herjer, trekker selv fjellfolket innendørs.

I kulturhusets badeanlegg er det rom for mosjon, velvære og lek for store og små. Anlegget er tilpasset funksjonshemmede og barnefamilier, og her kan du sitte i boblebadet og nyte utsikten av vinterlandskapet.

Kakao på Kaffestuggu

Hva er vel bedre enn en varm kopp kakao etter en dag ute i kulda?

Man sier at historie skapes på Kaffestuggu, det eldste spisestedet på Røros. Kafeen og restauranten er en uhøytidelig og historisk samlingsplass for hele familien, der peisestua venter på å ta imot slitne og fornøyde barn og voksne etter en dag ute!

Kanefart – med bjelleklang i vinternatt

Magisk vinterstemning i bergstaden!

Mørket har senket seg over hvitkledte gater. Det er vinterkveld på Røros og røyken stiger fra skorsteinene. Bak heklede gardinger i bergstadens mange vinduer kan dere ane lyset og varmen fra peisen. Godt innpakket i saueskinnspelser kan dere nyte stunden med hverandre, mens hesten trekker sleden gjennom det vi kaller et ekte vintereventyrland. Velkommen til en magisk familiekveld på Røros!

Med ski på beina

Slalåm i sentrum av Røros

Kort vei fra shopping til slalåmbakken!

Midt i verdensarven finner dere slalåmbakken Aasgjerdet. Her kan hele familien kose seg, før turen går ned til restauranter og butikker i sentrum. Vil dere ha litt større utfordringer sammen kan Rørosregionen by på mange uforglemmelige pudderdager i løpet av en vinter. Ta med brett og ski og besøk alpinanlegget i Ålen eller ta turen til Røros Alpinsenter Hummelfjell.

Oppdal Skisenter

Det er lett å la seg friste i Oppdal Skisenter!

Den første skiheisen i Oppdal åpnet i 1953, og i dag er det ett av landets største alpinanlegg. Anlegget har i en årrekke fått topplasseringer i rangering av Norges beste skianlegg, og her finnes det utfordringer for alle nivåer, ambisjoner og aldre.

Les mer om alpintopplevelser i Oppdal her!

Skitur i nydelig fjellandsskap

Ta med familien på skitur i den vakre Rørosnaturen!

Mil etter mil med langrennspor – det er et tilbud som kan tilfredsstille enhver, uansett om du skal på trenings- eller kosetur. Naturen i Rørosregionen byr på snille fjell, lune furuskoger og flott utsikt mot fjerne blåner.

Utforsk de mange skiløypene i Namdalen

Med ski på beina i Namdalen!

I alle Namdalens kommuner prepareres det skiløyper for både store og små! Her kan du gå spreke trimturer i lysløypene eller rolige kveldsturer med hodelykt. Ønsker du å kombinere skiturer på flatmark med høy fart og slalåm i bakkene kan du gjøre det ved Grong Skisenter eller ved Lierne skisenter.

Langrenn i Oppdal

I Oppdal venter 200 km med skiløyper på dere!

Både milslukeren og barnefamilien finner sin rute blant de gjestfrie Oppdalsfjella, der snø og uberørt natur dominerer. Oppdal er også kjent for å ha en lang og snøsikker skisesong, med start på kunstsnø allerede i oktober.

Skiløyper på Innherred

Rusle i fotsporene til store skistjerner og aktive bygdefolk.

På Innherred kan du velge løype og turmål etter evne, og bruk dagen sammen ute i vakkert vinterlandskap. Etter en aktiv dag kan dere trekke tilbake til hotellet eller hytta, og kose dere med deilig mat, gode samtaler og brettspill på kvelden.